precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

crisantemo berettyó

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. október 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

ZÁRVA

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740
 

veradas

koboreb

viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

A Rengő Néptáncegyesület folyamatosan megújuló koreográfiájukkal és néhány szokatlan táncukkal hatalmas sikereket „zsebelnek be” megyénkben, megyén kívül, illetve felkérések érkeznek az országhatárunkon túlról is. – Kucskár Éva beszámolója

Szinte nincs olyan hétvége, hogy ne kapnának valahova felkérést, sőt május 26-án szombaton Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Geszteréden léptek fel napközben, majd ugyanazon napon este Bakonszegen is, de ezt a kis CSAPATOT ilyen mozgalmas nap sem veti vissza, hiszen imádnak táncolni, együtt lenni, a néphagyományokat őrizni, tovább adni, hogy mindig legyen utánpótlás a jövő nemzedékének.

Csak néhány momentum a tavaszból, hisz télen tudjuk, hogy a jótékonysági bálokon szórakoztatták a mulatni vágyókat:

Felkérte Derecske város az egyesületet (akiket már jól ismernek, kialakult egy nagyon jó kapcsolat, hisz Berettyóújfalut a Verbunk-találkozón is a Rengő képviselte), hogy tartsanak táncházat, ahol több koreográfiát is bemutattak, és utána tanítottak a nagy számban megjelenteknek. Elmondható, hogy még mindig a különleges, az általában megszokott hagyományos néptánc koreográfiáktól eltérő, egyedi és mégis magával ragadó, pörgős, színes és színvonalas örkői cigánytánc az, ami legjobban tetszik a közönségnek, bárhol is adják elő. Lehetséges, hogy ez lesz a védjegyük? Ez alkalomból meghívták Porkoláb Ferenc szűrrátét készítő népi iparművészt, a Népművészet Mesterét, aki egy jó hangulatú előadás keretében mesélt erről a csodás művészeti ágról, a vendégek tiszteletére beszélt a legutolsó berettyóújfalui szűrrátét készítőkről is.

trétttt

A Püspökladányban megrendezésre kerülő XXIV. Sárrétmenti Népzene, Néptánc és Mesemondó Fesztiválon is külön dicséretben részesült a CSAPAT apraja-nagyja, mind a fesztiválozóknál, mind a szervezőknél nagy tetszést aratott a kis CSALÁD előadása! Határon túliak is részt vettek ezen a hangulatos, jól megszervezett hagyományőrző programon.

Természetesen a városi majálisról sem hiányozhatott a többi fellépő közül a Rengő Néptáncegyesület, ahol szintén részt vettek csoportjaik, a kicsiktől a felnőttekig.

tttttttttt

Meg kell még említeni, hogy a legkisebb csoporttal is a városban Ők büszkélkedhetnek, akik a 0-3 éves korcsoport. Úgy látszik nem lehet elég korán kezdeni a néptáncot, hisz van olyan tag, aki tényleg a rengőben, azaz a bölcsőben (ami a székházukban található) kezdte meg a tánc, a zene szeretetét.

Fellépéseikhez, és a legközelebb Biharkeresztesen megrendezésre kerülő minősítőhöz is sok sikert, kitartást és nagyon jó egészséget kívánok!

Szóljon hozzá!