precizbanner

helyijárat

millenniumkicsi2

aurabannermedium2

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

berettyosport

coaching2

2016tavaszbanner2

gazdatavasz

BoPi nyito banner uj

2018. augusztus 17. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tejfölös szárazbableves kolbászkarikákkal, nokedlivel

Sajttal-barackkal besütött csirkemell karottás rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Lyoni sertésborda

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

precizbannerkicsionkentesseg

karosszeria

A Rengő Néptáncegyesület folyamatosan megújuló koreográfiájukkal és néhány szokatlan táncukkal hatalmas sikereket „zsebelnek be” megyénkben, megyén kívül, illetve felkérések érkeznek az országhatárunkon túlról is. – Kucskár Éva beszámolója

Szinte nincs olyan hétvége, hogy ne kapnának valahova felkérést, sőt május 26-án szombaton Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Geszteréden léptek fel napközben, majd ugyanazon napon este Bakonszegen is, de ezt a kis CSAPATOT ilyen mozgalmas nap sem veti vissza, hiszen imádnak táncolni, együtt lenni, a néphagyományokat őrizni, tovább adni, hogy mindig legyen utánpótlás a jövő nemzedékének.

Csak néhány momentum a tavaszból, hisz télen tudjuk, hogy a jótékonysági bálokon szórakoztatták a mulatni vágyókat:

Felkérte Derecske város az egyesületet (akiket már jól ismernek, kialakult egy nagyon jó kapcsolat, hisz Berettyóújfalut a Verbunk-találkozón is a Rengő képviselte), hogy tartsanak táncházat, ahol több koreográfiát is bemutattak, és utána tanítottak a nagy számban megjelenteknek. Elmondható, hogy még mindig a különleges, az általában megszokott hagyományos néptánc koreográfiáktól eltérő, egyedi és mégis magával ragadó, pörgős, színes és színvonalas örkői cigánytánc az, ami legjobban tetszik a közönségnek, bárhol is adják elő. Lehetséges, hogy ez lesz a védjegyük? Ez alkalomból meghívták Porkoláb Ferenc szűrrátét készítő népi iparművészt, a Népművészet Mesterét, aki egy jó hangulatú előadás keretében mesélt erről a csodás művészeti ágról, a vendégek tiszteletére beszélt a legutolsó berettyóújfalui szűrrátét készítőkről is.

trétttt

A Püspökladányban megrendezésre kerülő XXIV. Sárrétmenti Népzene, Néptánc és Mesemondó Fesztiválon is külön dicséretben részesült a CSAPAT apraja-nagyja, mind a fesztiválozóknál, mind a szervezőknél nagy tetszést aratott a kis CSALÁD előadása! Határon túliak is részt vettek ezen a hangulatos, jól megszervezett hagyományőrző programon.

Természetesen a városi majálisról sem hiányozhatott a többi fellépő közül a Rengő Néptáncegyesület, ahol szintén részt vettek csoportjaik, a kicsiktől a felnőttekig.

tttttttttt

Meg kell még említeni, hogy a legkisebb csoporttal is a városban Ők büszkélkedhetnek, akik a 0-3 éves korcsoport. Úgy látszik nem lehet elég korán kezdeni a néptáncot, hisz van olyan tag, aki tényleg a rengőben, azaz a bölcsőben (ami a székházukban található) kezdte meg a tánc, a zene szeretetét.

Fellépéseikhez, és a legközelebb Biharkeresztesen megrendezésre kerülő minősítőhöz is sok sikert, kitartást és nagyon jó egészséget kívánok!

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés