artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A fotóra kattintva  nyílik!

Szebbnél szebb autómodellek sokasága, ezt láthatjuk, ha elmegyünk Csirmaz Attilához, aki Berettyóújfaluban él és nagy hobbija az autómodell gyűjtés. Erről a nem mindennapi szenvedélyéről beszélgettünk vele.


 

 

A sok kis élethű autómodellek számából is látszik, hogy igazán lelkes gyűjtővel állunk szemben. Mit tudhatunk Önről és a gyűjteményéről? Röviden mutassa be olvasóinknak milyen autómodelleket gyűjt, és hogyan bővítgeti a kollekciót?

Csirmaz Attila vagyok, 1992. június 14 óta élek a családommal Berettyóújfaluban, van két nagy fiam és egy aranyos, kedves feleségem. Körülbelül 2001-óta gyűjtöm az autómodelleket, amiben a fiaim is segítenek és a feleségem is, amikor takarítani kell őket. A modellek többsége Bburago, a méretarányuk 1:43, 1:24 és 1:18-as, pillanatnyilag közel 100 db modellünk van összesen. Tagja vagyok egy magyarországi Bburago gyűjtők klubjának és egy nemzetközinek is, aminél a nyelvi különbözőség némi akadályokat gördít a kapcsolat teremtés terén, de megoldjuk.

Van-e esetleg valamilyen terve, célja az autómodellekkel? Hiszen egy ilyen színvonalas gyűjtemény akár egy kiállításon is megállná a helyét!

Későbbiekben a tervem - ha megfelelő támogatókat találok - egy modellkiállítás megrendezése Berettyóújfaluban. Persze ha összejönne, akkor nemzetközi kiállítás lenne, de ez egy nagyon pontos egyeztetést és szervezést kíván, mivel a külföldiek nincsenek hozzászokva az általában jellemző magyarországi szervezési viszonyokhoz.

Gondolom és bízom abban, hogy sok olvasónk érdeklődését felkeltette az Ön hobbija és szeretnék majd megnézni a kis autókat. Megtekinthető Önnél a gyűjtemény?

Szívesen várom Berettyóújfaluiak érdeklődését is, és akár egy helyi gyűjtők klubjának a lehetőségét is el tudnám képzelni. Természetesen támogatók jelentkezését is szívesen fogadom és itt elsősorban nem anyagiakra gondolok, hanem a kiállítás megszervezésére és a hely biztosítására, persze a mai világban az anyagiak sem elhanyagolhatóak.

Köszönöm a lehetőséget Gulyás Lenkének, aki lehetővé tette, hogy a gyűjteményem bemutatásra kerüljön a Berettyóhír weboldalán.

Kedves Olvasóink! Portálunk lehetőséget biztosít bármilyen gyűjtemény publikálására, ha szeretnék bemutatni féltett kincseiket, írjanak nekünk a email címre.

You have no rights to post comments