artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Több hét is eltelt már azóta, hogy városunkban megrendezésre került a Szélső Érték Természetbarát Találkozó. A rendezvénnyel kapcsolatos tapasztalatokat bemutató interjú-sorozatunkban ezúttal a másik főszervező, a Bihari Természetbarát Egyesület elnökével, Hegedűs Zoltánnnal beszélgettünk a találkozóról kialakult véleményéről, érzéseiről.

 

Sikerült elérni célotokat e rendezvénnyel, "megtelt élettel" a Népliget?

Úgy érzem igen. A szombati napon igazi pezsgés volt a ligetben, bármerre is járt az ember. Csónakázók, hajómodellezők, kézművesek, különböző bemutatók – rengeteg dolgot sorolhatnánk.
Azt hiszem, sikerült megszólítani a célközönséget is. Ezt igazolja, hogy sem rendbontás, sem szemetelés nem volt, a wc-k állapota kulturált használatot igazolt. Rengeteg szerszámunk volt a helyszínen, mindegyik ott volt, ahol hagytuk. Három okos, mégis hűtlen mobiltelefon csatangolt el a gazdájától, de mindhármat visszakapták a megtalálóktól. Azt hiszem ezek a dolgok indikátorai egy elképzelés sikerének, és iránymutatók a jövőre nézve.

A programsorozat egyik legemlékezetesebb "attrakciója" a Standby Café-sátor volt. Szerinted minek köszönheti népszerűségét ez a rendezvényhelyszín?

A sátor koncepciója az elmúlt években kisebb-nagyobb formában már korábban is megvalósult. Idén viszont egy olyan komplex élményvilágot építettünk fel, amiben szinte minden érzékszervre egyszerre hatottunk. Világzenék, élő videokeverés, színek, babzsákfotelek, illatok hatottak egyszerre a Caféba betérőre, mely a városi rendezvények során eddig ismeretlen volt. Számunkra is váratlan volt a népes gyerkőcsereg sürgése, akik meglepő nyíltsággal élték át a babzsákvilágban és a közös dobolás élményében rejlő lehetőségeket. A sátorba a szülők hozták a gyerekeket, a maradásra viszont már a gyerekek kérték a szülőket, akiknek egyre jobban tetszett az audiovizuális élmény. Végül azt láttuk, mindenki jól érzi magát és mindenki másnak köszönheti ottlétét.
Végezetül egy vendégünket idézném, aki az éjszakát a Caféban töltötte, és aki hozzánk hasonlóan a hangulat szerelmese lett: „Itt együtt dobog a szív.”

Hogy érzed, minden "munkát el tudtatok végezni" a három nap alatt? Vagy esetleg van benned hiányérzet a rendezvénnyel kapcsolatban?

A rendezvény levezénylésével elégedettek vagyunk. Mind az operatív teendők ellátása, mind a rendezvény küldetése sikerrel járt. Hiányosság, elmaradás szerencsére sehol nem volt, amit a jól összeszokott csapatnak és a rengeteg segítőnek, támogatónak ezúton is köszönünk.

Hogyan fogadta a vendégsereg a természetvédelemmel kapcsolatos felvilágosító programokat? Mennyire tudtátok megmozgatni a városlakókat a vasárnapi sportnapon?

Az érdeklődés inkább a kulturális és zenei vonalon jelentkezett. A természetvédelem viszont jelen volt minden pillanatban, gondoljunk csak a szemetelés elmaradására, vagy a szelektív hulladékgyűjtők felelősségteljes használatára.
Vasárnap, amikor már mi is utolsó energiatartalékainkat emésztettük fel, sportolni hívtuk a természetbarátokat. Meglepő módon szép létszámú kerékpáros csapat és kenus flotta indult útnak, de egy kisebb gyalogos különítmény is belevágott a természet rejtelmeibe. Bizonyítást nyert, hogy Berettyóújfalu is joggal feliratkozhat az outdoor tömegsportolóknak otthont adó városok listájára.

Marad az összefogás a "szélsőértékesekkel"? Várható folytatás jövőre?

Persze, hisz részben mi magunk is „szélsőértékesek” vagyunk és a szélsők között is vannak Biharite tagok. Az, hogy hasonlóan gondolkozunk Földünk megóvásáról, az értékek megőrzéséről, a kulturált szórakozásról, az összetartozásról, az nem versenyhelyzetet, hanem az együttműködés lehetőségét kínálja. Ennek az összefogásnak a gyermeke a Szélső Érték Természetbarát Kulturális Találkozó.

You have no rights to post comments