artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A városunkban először megrendezésre kerülő Szélső Érték Természetbarát Kulturális Találkozó kapcsán Berettyóújfaluban élő embereket kérdeztünk meg, hallottak-e már az eseményről, mi a véleményük a kezdeményezésről. Először Kiss Tamással, a Parola Közhasznú Egyesület elnökével beszélgettünk.

 


Hallotál-e már a városunkban hamarosan megrendezésre kerülő 3 napos Szélső Érték Természetvédelmi Kulturális Találkozóról? Ha igen, honnan értesültél róla?

Igen, már hallottam korábban is a rendezvényről, mégpedig magától Papp Zsolttól, akit ugyebár kis túlzással ennek a többnapos programsorozat "atyjának" is tekinthetünk.

Ismered-e a programokat? Szerinted színesek, érdekesek?

Már korábban volt szerencsém tájékozódni a programokat illetően, és úgy gondolom, hogy kellőképpen változatosak, több generációt érintenek, és feltehetőleg a lebonyolítással se lesznek problémák. Mindenképpen bizakodó vagyok.

Van olyan konkrét program, fellépő amit nagyon vársz?

Én összességében az egész rendezvénysorozat elé kíváncsian tekintek, de mint a Parola Közhasznú Egyesület elnöke, az egyesület gördeszkásainak és görkorisainak bemutatóját természetesen kitüntetett figyelemmel fogom kísérni.

Mit szólsz a kezdeményezéshez ?

Előremutatónak és követendőnek tartom. Mindannyian megtapasztalhattuk az elmúlt években, hogy városunkban új közösségi terek épültek, vagy a régiek megújultak, de mintha kissé elfelejtettük volna, hogy a közösségi terekhez közösségekre és a számukra szervezett rendezvényekre van szükség. Ezek miatt is üdvözlendő és követendő is ez a kezdeményezés.

Ismerőseidnek említetted már? Mi volt a reakciójuk?

Igen, a családtagjaim és a barátaim figyelmét is felhívtam erre a három napra. A reakciók megerősítik az előző válaszomban megfogalmazottakat, a berettyóújfaluiak igen is vágynak az ilyen és ehhez hasonló alkalmakra. Ettől függetlenül természetesen beszéltem néhány örök fanyalgóval is...

Van-e valami, amit hiányolsz a fesztivál programkínálatából?

Úgy gondolom, hogy várjuk meg a programsorozat végét. Utána tudunk a jövőre nézve új dolgokat, ötleteket javasolni. Évről évre kell fejlődni, csak így lehetnek Papp Zsoltiék sikeresek.

A válaszok alapján az utolsó kérdés szerintem már nem is kérdés! Ott leszel a rendezvényen?

Újfalui civilként természetesen megpróbálok minél többet jelen lenni a rendezvényen. Reméljük, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk ezen a három napon.

 

You have no rights to post comments