artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 20. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Magyarország népművészeti egyesületei számára a Budai Várban, az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kapcsolódó Mesterségek Ünnepe a legjelentősebb rendezvény. A Bihari Népművészeti Egyesület ez évben is képviselte Berettyóújfalut és a környező településeket ezen a rangos seregszemlén. Harminc kézműves 14 féle mesterséget mutatott be.

 

Az évente megrendezésre kerülő eseményen mindig van egy kiemelt téma, amelyet a kilátogató érdeklődők megismerhetnek, pl. fazekasság, szövés, kovács műhelyek, csipkekészítés.

Ebben az évben a kiemelt téma a játék volt. Az egyesület a  hagyományos  góré köré, a kukorica felhasználás folyamatához kapcsolta  és építette fel a tevékenységeket.

A góré, mint babaszoba a rongyszőnyegekkel, a régi babaszekrénnyel, az edényekkel, mérleggel, a ”főzés lehetőségével”, a kóróból készült állatokkal az  kiváló játszóhelyet biztosított a gyermekek és szüleik számára.

Olyan meghitt, barátságos környezet volt ez, ahol szívesen időztek a családok.

Készültek a csutkababák, rongylabdák, rongybabák és a gyerekek nagy örömmel fedezték fel a kukoricamorzsolás élményét.

 

 

 

 

 

 

 

A nagy sikert elismerés kísérte, hiszen az „Év Műhelye„ díjat egyesületünk kapta meg.

Mestereink míves portékái is kiérdemelték a  látogatók, és a szakmai bizottságok elismerését.

A NESZ által alapított „Király Zsiga  Díjban” Sárközi Béla Józsefné, szűrrátét készítő Népi Iparművész részesült, több évtizedes magas színvonalú munkájáért.

Örülünk az eredménynek!

Bihari Népművészeti Egyesület vezetősége

You have no rights to post comments