artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 20. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Júliusban egy hétre ezen a nyáron is benépesült a gyermekkönyvtár az Olvasótábor lakóival, akik olvasás közben a képzelet szárnyán keltek vándorútra Nils Holgerssonnal, a törpévé varázsolt lusta és gonosz svéd kisfiúval, aki Vemmenhögből Márton gúnárral és a vadludakkal Lappföldre utazott. - Lackó Györgyné könyvtárvezető beszámolója

 

A számos megpróbáltatást, kalandot átélt Nils végül szülei örömére megjavult, kedves, talpraesett gyerekként tért haza, aki nem bántja többé az állatokat. Nemcsak Nils kalandjait kísértük nyomon. A kézműves foglalkozáson Márton gúnár és Akka figurája, a Bihari Múzeumban pedig a Sárrét vízi világával való megismerkedést követően a vizes élőhely egyik lakója, a béka készült el. Minden táborlakó egész héten büszkén viselte a lúdtollal megírt kitűzőjét. Az időjárás ezen a nyáron is kegyes volt hozzánk, így nem maradt el a strandolás, a szabadtéri játék sem. A József Attila-lakótelep játszóterén a népi játékok mozgatták meg a gyerekeket. Biharugrán a Madárvárta tanösvényt jártuk végig, ahol megismerkedtünk a környék állat- és növényvilágával. Ezalatt fejünk fölött zsákmányra vadászó réti sasok köröztek, a vízparton tollászkodtak a nyári ludak. A magaslesről a bihari hegyeket is megcsodáltuk.

A Szabó Pál Irodalmi Emlékház udvarán a hatalmas diófa hűvösében hallgattuk meg vendéglátónk előadásában az író Szegődött bér, osztott konc c. meséjét, melynek tanulsága ma is érvényes: Szorgalommal, kitartó munkával elérhetjük célunkat. Nagy élményt jelentett az író hangját megörökítő felvétel meghallgatása, melyben a Móricz Zsigmonddal való találkozását meséli el az író. Felüdültünk a játékkal színesített zenei és ének foglalkozáson is. Péntek délután a vetélkedőn sok érdekességet tudhatott meg mindenki a madarakról, valamint a vándorló állatokról.

Reméljük, a huszonnégy táborlakó, akik közül többen visszatérő résztvevők, jövőre is szívesen csatlakoznak hozzánk a következő Olvasótábor lakójaként.

You have no rights to post comments