artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. június 16. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Két program egy helyszín, két célközönség és telt ház mindkét előadáson. Röviden így lehet summázni a Berettyóújfaluban is megrendezett ünnepi könyvhét alkalmából tartott előadást és író-olvasó találkozót, melyeknek a Bihari Múzeum nagyterme adott otthont 2015. június 8-án.

 

2015. június 8-án 13.30-tól a 9-10 éves gyerekek Nyulász Péter "Helka és Ciprián” a Balaton legendája újraéled című vetítéses előadásán vehettek részt.

Nyulász Péter (1968) történelem-földrajz szakon szerzett diplomát Debrecenben a Kossuth Lajos Tudományegyetemen. Tíz éven át a Magyar Rádió újságíró-riportereként dolgozott, jelenleg az Egyszervolt.hu gyermekkulturális családi portál szerkesztő-szerzője, kommunikációs vezetője. Zsubatta! című mondókás-verses kötete 2005-ben, a Miazami – kitalálós versikés könyve 2007-ben jelent meg, mely alapján TV film készült Gárdos Péter rendezésében, 2008-ban a – hajtogatós képeskönyve látott napvilágot. 2010-ben Miazmég címmel jelent meg újabb kitalálós versikés kötete. Rendszeresen jelennek meg versei a Dörmögő Dömötörben, 2010 márciusától ő írja Dörmögők kalandjait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyermek előadást követően a felnőtteket vonzotta inkább a 17 órától kezdődő író-olvasó találkozó, melynek vendége Karafiáth Orsolya (a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszttel kitüntetett költő, író, publicista, reformer, és Takáts Eszter (Utcazene Fesztivál elsődíjas dalszerző, énekes, gitáros voltak. Az írónő beszélgető partnere Gyula Ferencné (pedagógus, önkormányzati képviselő) volt.

A délutánt a zene és a vers kettőse tette még emlékezetesebbé. Gál Csaba (a városi zeneiskola tanulója) nagyszerű zongora játékával kápráztatott el minket, mellyel alaphangulatot is adott a mai író-olvasó találkozónak. Aranyiné Csalánosi Csilla pedagógus az írónő Café X című verseskötetéből olvasott fel.

Az érdeklődőket és a délután vendégeit Lackó Györgyné könyvtárvezető, köszöntötte, míg Kolozsvári István kulturális menedzser az ünnepi könyvét alkalmából szervezett rendezvényt nyitotta meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az írónővel folytatott beszélgetésből megtudtuk, hogy milyen sokrétű író, költő, több napilapban is publikál. Ki is Karafiáth Orsolya? Ezzel a kérdéssel kezdte a beszélgetést Gyula Ferencné, mely megadta az alaphangulatot a beszélgetésnek is. A beszélgetés vezérfonalai az írónő egyetemi éveit, az első könyvének születését, újságírói munkásságát ölelték át.

Ezt követően a költőnő, olvasott fel a munkáiból, megismerhettünk néhány szép szonettet, verset, míg Takács Eszter saját és Karafiáth Orsolya megzenésített verseit énekelte el, aki gitárjátékával és csodálatos énekhangjával lepte be a termet. A délután folyamán az írónő ÉL című kötetéhez készült dal is elhangzott, melyet az alábbi linken érhetnek el:

Az író-olvasó találkozó végeztével lehetőség volt a helyszínen vásárolt, vagy otthonról hozott könyvek dedikálására is. Karafiáth Orsolya több könyve is megtalálható a városi könyvtárban, forgassák, olvassák őket hasznosan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments