artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 19. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Már hagyománnyá vált, hogy az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak munkáiban gyönyörködhetünk minden évben. Csodálatos és szép alkotásokkal leptek meg minket ismét. 2015. január 7-én az „Alkotni jó” című kiállítás megnyitóján vehettek részt, akik ellátogattak a Nadányi Zoltán Művelődési Központba.

 

Kocsis Csaba népművelő megnyitójában Szörényi Levente: Alkotni születtünk számából idézve - „Alkotni születtünk erre a földre/S nem csak megélni szép napokat/Várakat emelni a hegytetőkre/Széles folyókra nagy hidakat…” - köszöntötte a művészeket és az érdeklődőket, majd bemutatta a kiállításon részt vevők alkotókat: Berényi Anna, Gólyáné Vad Anikó, Kiss Papp Csilla, Kovács Lajos, Kovácsné Papp Orsolya, L. Ritók Nóra, Major Márta, Marczin Vanda, Rácz Erika, Török Zita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Az Igazgyöngy tanárai olyan alkotó emberek, akik művészeti tevékenységükkel, közéleti szerepükkel várakat építenek, vagy inkább szeretetet ezen az egykori vizek szabdalta tájon és olyannak képzelik el a bárkát, amelyen nem csak egy-egy párnak, hanem mindenkinek jut hely. Ha Elek Tibor barátomat idézem, talán itt is igaz, hogy a bárka jobbra és balra is céltudatosan halad, nem irányt vesztetten, hanem értékek mentén. A mai pedagógusokra és szerintem a gyerekekre is embertelenül nagy terhet raktak, ezért is fontos, hogy a gyermek gyermek maradjon, a pedagógus pedig olyan ember, akit nem zavar a gyerek, hanem hagyja, hogy kiteljesedjen” - mondta Kocsis Csaba.

Balogh Aliz és Marczin Anna, az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola tanulói zenés-énekes előadásukkal színesítették a rendezvényt.

A kiállításnak a Bihar Vármegye Képgalériája ad otthont, amely a művelődési központ nyitvatartási időszakában, 2015. január 19-ig tekinthető meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments