artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 19. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Karácsonyi hangulatot varázsoltak a Nadányi Zoltán Művelődési Központba 2014. december 16-án, ugyanis Generációk Karácsonya néven ünnepi műsort rendeztek a kultúrház színháztermében. Az advent időszaka a karácsonyra való készülődésről szól és összekapcsolódik a zenével, az örömmel, a szeretettel.

 

Kocsis Csabaköszöntötte a megjelenteket, örömmel nyugtázta, hogy a mai rendezvényen a család minden generációja képviselteti magát. Regősök köszöntőjével vette kezdetét a rendezvény. (A regölés téli természetvarázslás jellegű, köszöntő népszokás.)

A Városi Zeneiskola növendékeinek ünnepi műsorában Jászai Pozsgás Zsolt trombitán, Török Csenge trombitán, Garabuczi Zsóka és Garabuczi Kata mélyszárnykürtön játszottak el ismert karácsonyi dallamokat. Az előadásokat Tóth Gyula zenepedagógus zongora kísérete tette még színvonalasabbá. Az egybegyűltek az ismert dallamok hallatán énekléssel csatlakoztak az immár „közös” előadáshoz.

A József Attila Általános Iskola 2. osztályos diákjai segítségével egy nagy-nagy kirándulást tettünk Betlehembe, akik előadásukban Jézus Krisztus születésének meghitt pillanatait, történetét varázsolták nekünk a színpadra. Kocsis Csaba szavait idézve: „lelke volt az előadásuknak”.

Ezt követően a Négypatkó Együttes, Ökrös Bea és Kocsis Csaba zenés-énekes gitárjátékával örvendeztette meg a teltházas közönséget. Megzenésített verses műsorukba a jelenlévőket is bevonták és ismét a közös éneklés került előtérbe. A program befejezéseként a Berettyóparti Nyugdíjasok Egyesületének Hagyományőrző Népdalkörének énekcsokra zárta a rendezvényt. Igazi zenés, énekes, családi délutánt varázsoltak a Művelődési Központ színháztermébe a szervezők. A közös éneklés a karácsonyi dallamok nemcsak a termet töltötték be, de szívünkbe is beköltözött az ünnepi karácsonyi hangulat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennek apróján a jelenlévőket kérdeztük, hogy mi jut eszükbe a Karácsony szó hallatán?

Garabuczi Zsóka, a Széchenyi István tagiskola 7. osztályos tanulója: „A karácsony a szeretet és a békesség ünnepe. Az jut az eszembe, amikor egy meghitt este összegyűlik a család és minden nyugodt és csendes.”

Szemán Gabriella, a József Attila Általános Iskola 7. osztályos tanulója a testvérét jött el megnézni, aki a mai napon fellépett. Számára a karácsonyról a boldogság, a szeretet, a fenyőfa, a család jutnak először eszébe.

Juhász Olga nyugdíjas pedagógust a mai műsorról kérdeztük. Ő a kis unokáját jött el megnézni, aki szintén a mai ünnepségen szerepelt.

A mai ünnepség csodálatos volt. Teljes, kerek egész a felépítése, maga ez a hozzáállás tetszik a legjobban. A felnőtteknek és a gyerekeknek a karácsony a szeretetről szól, a saját készítésű ajándékokról. Az ünnepvárás, az ajándékozás öröme teszi még szebbé ezt az időszakot”.

You have no rights to post comments