artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 18. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2014. november 21-én ünnepélyes megnyitó keretében adták át a felújított, immár tartalommal megtöltött Nadányi Zoltán Művelődés Központot.

 

 

 

Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere megnyitó beszédében elmondta, október 10-én került átadásra a Nadányi Zoltán Művelődési Központ felújított épülete, amely 1927-óta helyet biztosít kulturális eseményeknek, civil szervezeteknek, így hirdetve a kultúrát Berettyóújfaluban, mint a kultúra háza. Az átadáson még csupán az épület felújítása készült el, de az a cél fogalmazódott meg, hogy ne csak a háza legyen a művelődésnek, hanem az otthona. A mai napon ez a kívánság is megvalósul, ugyanis most a művelődési otthont nyitjuk meg, mely szélesre tárja kapuit a város lakossága előtt, számos értékes program kíséretében. Muraközi István azt kívánta, leljük minél többen örömünket ebben az épületben, hogy minél többször hirdesse, megéri a kultúrába befektetni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muraközi István polgármester úr és Krisztik Csaba a Nova Villa 2010. Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója leplezték le az új névtáblákat. Az épületet dr. Dénes Zoltán római katolikus plébános áldotta meg, mely továbbra is a kulturális rendezvények, programok, kiállítások otthona.

Pódiumbeszélgetésen vettek részt a művelődési központ egykori és jelenlegi munkatársai, igazgatói, meghívott vendégei, akik visszaemlékezésükben elevenítették meg a művelődési ház múltját, történetét. A beszélgetésben Angyal László - az N.M. I. Hajdú-Bihar megyei irodájának területi koordinátora, Batár Zsolt - egykori igazgató, Kocsis Csaba népművelő, Krisztik Csaba - a Nova Villa 2010. Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Meleg Vilmos nagyváradi színművész és Porkoláb Lajos egykori igazgató vett részt, mely Kolozsvári István kulturális menedzser vezetésével zajlott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően kiállítás megnyitóval és „Az én kultúrházam” alkotópályázat díjátadásával folytatódott az ünnepélyes rendezvénysorozat. A „Szemelvények a leventemozgalom történetéből” című kiállítást, és a „70 év tárlatából” elnevezésű 70 esztendőt átölelő művelődési központ életét megelevenítő fényképeket, dokumentumokat, emlékeket tartalmazó tárlatot Kolozsvári István kulturális menedzser nyitotta meg. A „Négypatkó” Együttes zenés műsorával színesítette a programot. „Az én kultúrházam” alkotói a helyszínen vehették át az okleveleket és ajándékutalványokat, amelyeket Kolozsvári-Donkó Rebeka, a művelődési központ munkatársa és Porkoláb Lajos egykori igazgató adtak át az alkotóknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lámpás felvonuláson vehettek részt, akik velünk tartottak ezen az estén. Sétánkat a művelődési központtól a népligeti kopjafáig a Szeredás Népzenei Együttes tette még hangulatosabbá. A kopjafánál Meleg Vilmos színművész előadásában egy Ady Endre verset halhattunk. Néptánc bemutatóval és táncházzal folytatódott a rendezvény a művelődési központ színháztermében, ahol a talpalávalót a Szeredás Népzenei Együttes játszotta, míg a táncot a Bihar Néptáncegyüttessel rophattuk, akik egy kis táncházra is invitáltak mindenkit. A művelődési központ ünnepélyes átadója az Örökség együttes ingyenes koncertjével zárult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments