artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nagytermében 2014. szeptember 18-án rendezték meg a Tarnamérai Rendőrmúzeum „Polgárőrség valamint a rendvédelmi szervek történelme és egy kis hadtörténet” című vándorkiállításának megnyitó ünnepségét.

 

 

Dr. Tóth Ferenc r. alezredes, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a kiállítás megnyitó résztvevőit. Köszöntőjében elmondta, hogy ritka esemény egy kapitányság életében, hogy egy ilyen jelentőségű és felszereltségű, nagy tartalmi gazdagságú kiállításnak adhat otthont.

Dr. Lingvay Csaba r. ezredes Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitány-helyettese nyitotta meg a kiállítást, melynek immár második alkalommal ad otthont a rendőrkapitányság.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiállított relikviákat Dr. Gulyás István ny. r. alezredes a Rendőrség-történeti Múzeum tb. Igazgatója és Dr. Francsics Ottó ny. r. ezredes a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Kör elnöke gyűjtötte össze a jövő nemzedékének.

A gyűjtők a megnyitón részletesen beszéltek a kiállítás létrejöttéről, valamint bemutatták a kiállítás tárgyait, azok történetét.

A megnyitó keretében Dr. Tóth Ferenc r. alezredes, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vezetője a gyűjteménynek ajándékozta bevetési egyenruháját.

A kiállítást öt héten keresztül, 2014. szeptember 18. és 2014. október 18. között ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők. Iskolai, óvodai csoportokat is nagy szeretettel várnak a kapitányság munkatársai.

You have no rights to post comments