artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 14. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Lebbencs leves

Csirke steak karika burgonyával, cézár saláta

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Gesztenyés-meggyes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2014. augusztus 16-án a Makk Kálmán moziban egy igazán hiánypótló rendezvényen vehettek részt a nosztalgiázni és szórakozni vágyók, ugyanis az 1978-ban alakult Naposcsibe együttes, valamint a baráti társaságukhoz tartozó zenészek adtak koncertet. Az alábbiakban röviden bemutatjuk a Naposcsibe zenekar tagjait és pár videóval, valamint képgalériával idézzük vissza az este hangulatát.

Ritka eseménynek lehettek tanúi azok, akik ellátogattak 2014. augusztus 16-án este a Makk Kálmán moziba, ugyanis olyan színvonalas, a kultúrát, a zeneiséget és természetesen a nosztalgikus hangulatot is képviselő, megidéző koncertet láthattak, hallhattak, ami örök élmény lehet mindenki számára.

Az est folyamán több formáció is fellépet. Elsőként a Farkas Márton és Fazekas Attila által alkotott FandF duo. A két fiatal zenész, énekes már a rendezvény elején jó hangulatot teremtett saját szerzeményeikkel és feldolgozásokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően Kocsis Csaba és Ványai Anita megzenésítet verseket adott elő, majd Kovács László – EGON 25 év után újra színpadra állt és két szívbemarkoló dallal, megható előadásával varázsolta el a közönséget.

A rendezvény főszereplői, a Naposcsibe együttes (Kocsis Csaba, Gál Csaba) saját dalaival újra felidézte sokakban a 70-es, 80-as évek hangulatát és vidám koncertjükkel megkoronázták az este és a résztvevők hangulatát. Szabó Zoltán, aki egy ideig a Naposcsibe tagja volt, újra Csabáékkal zenélt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A két órás koncert után lehetőség nyílt a mozi udvarán kialakított szabadtéri büfében egy kis kötetlen beszélgetésre, a régi emlékek felelevenítésére a zenészekkel.

Mindenkit, aki ellátogatott a koncertre, egy névre szóló képeslappal ajándékozta meg a Naposcsibe együttes.

Köszönjük az élményt és reméljük hamarosan újra színpadon láthatjuk Őket!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naposcsibe együttes:

Kocsis Csaba

Kocsis Csaba 1959-ben született Berettyóújfaluban. Erdésznek tanult, végül mégis a tanítói pályát választotta, de dolgozott népművelőként és újságíróként is. 1978-tól a Naposcsibe együttes tagja. 1996-tól kulturális menedzser szülővárosában, 1997-től a Bihari Füzetek szerkesztője. 2006 augusztusa óta a nagyrábéi Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója. Irodalmi műsorokat állít össze barátaival, és szívesen énekel megzenésített verseket, amelynek szerzői: Arany János, Körmendi Lajos, Szabó Bogár Imre, Fecske Csaba, Gulyás Imre, Mezey Katalin, Kelemen Erzsébet, Kalász Márton, József Attila, Kosztolányi Dezső, Nadányi Zoltán, Obersovszky Gyula, Choli Daróczi József, Szepesi József, Bényei József, Tamás Mária, Balogh Gyula stb… 2005-ben nyílt első fotografikai kiállítása. Szívesen mutatja be a környező világ részleteit. Olaszországban készített fotográfiát Porcia városának adományozta. A Barbarikum tárlatának gerincét a bakonszegi kostemetőről készített sorozata alkotja, mellette megtalálhatóak a püspökladányi szoborrészletek, az ősz egy-egy villanása és a sajátságosan megjelenített korpuszok. Önállóvá vált tárlata a Kor-kör-kép, amelyben kortárs, írókat, költőket ismertet meg a nagyközönséggel, mert szeretné, ha az alkotás és az alkotó is elérhető, megismerhető lenne mindenki számára. Az én falum sorozata pedig a 10. állomásához ér. Jelenleg új zenei formációval, a (Kocsis Csaba, Miczura Károly, Ványai Anita) lép fel számos településen.

Gál Csaba

Az 1986 óta Münchenben élő művész 1963-ban, a romantikus bihari táj kisvárosában, Berettyóújfalun született. Már gyerekkorában felfigyelnek zenei tehetségére, első dalait 13 évesen írja. 1978-ban Kocsis Csabával közösen megalakítja a Naposcsibe együttest. 1983-tól 1986-ig a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában tanul klasszikus gitárszakon. Különböző zenekarok tagjaként számtalan koncertet ad Magyarországon és külföldön egyaránt (Ausztriában, Angliában, Franciaországban, Németországban)

Zenekarok:
Naposcsibe
Karikás népzenei együttes
Debreceni Klasszikus Gitárzenekar
Csűrdöngölő népzenei együtes
Folk 81`
Müncheni Táncház Zenekar

 

1988-tól 1989-ig a müncheni Richard Strauß konzervatóriumban folytatja zenei tanulmányait.
1992 és 1997 között ritkán lép fel a közönség előtt, visszahúzódva zeneszerzéssel foglakozik.
1997-től mint zeneszerző tagja a GEMA-nak. A zene mellett a költészet szerelmese lesz. Verseket zenésít meg, amelyeket énekes poézisnak nevez. 1998 óta ad újra koncerteket, és dalait nagy sikerrel tolmácsolja. 2008-ban megalakitja a KÜKEN Musiktheater für Kinder. 2009 óta a KünstlerKreis Kaleidoskop vezetője.

További információk a találhatók.

A koncerten készült (amatőr) videók:

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments