artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A szentendrei székhelyű Múzeumi Oktatási és Képzési Központ támogatásával 2008 óta Kállai Irén Hajdú-Bihar Megyei Múzeumi koordinátor vezetésével működő megyei múzeumi munkacsoport idei első találkozóját 2014. május 9-én tartották a berettyóújfalui Bihari Múzeum és Sinka István Városi Könyvtár előadótermében. A tanácskozáson jelen volt a megye 7 muzeális intézményének 15 munkatársa.

Kolozsvári István, Berettyóújfalu kulturális menedzsere köszöntötte a megjelenteket s tartott vitaindítót, amelynek során ismertette a Bihari Múzeum mintaprojektjét és a szólt a fenntartó és az intézmény kapcsolatáról. Majd Dr. Lakner Lajos, a Déri Múzeum Tudományos Igazgatóhelyettese beszámolt a megyei hatókörű városi múzeum 2013-as megyei tevékenységéről és a 2014-es tervekről. Előadását szakmai vita és hozzászólások követték.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül Kállai Irén vázolta a munkacsoport előtt álló 2014-es lehetőségeket, feladatokat, pályázatokat, országos nagyrendezvényeket (Múzeumi Majális, Múzeumok Éjszakája, Múzeumpedagógiai Évnyitó, Múzeumok Őszi Fesztiválja) amelyeket a megye muzeális intézményei az idén is megvalósíthatnak.

Zárásként bemutatta a szentendrei Skanzenben működő Múzeumi Oktatási és Képzési Központ új honlapját és annak a pedagógusok számára legérdekesebb oldalait a MÚZEUMI  A’LA CARTE – ot. Ez az oldal segítség a pedagógusok számára, itt az egész ország területéről választhatnak múzeumot, állandó vagy kiállítást, múzeumpedagógiai foglalkozást például az osztálykirándulásokra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A program munkaebéddel zárult, fehér asztal mellet egyeztették közelgő rendezvényeiket a megyei muzeális intézményekben dolgozó kollégák.

You have no rights to post comments