artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 5. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Évek óta rendszeres visszatérőkkel a magyar kultúra napját követően a Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár a  Barangoló Ifjúsági és Kulturális Egyesülettel karöltve megrendezi az Ifjúsági tehetségkutató és művészeti találkozót. - Kocsis Csaba beszámolója

 

 

Az idén tíz település fiataljainak részvételével tartott a seregszemle. Szombaton két órától este hétig egymást váltották a jobbnál jobb produkciók. Az első blokkban Gyarmati Sándorné polgármester köszöntő szavai után a bihartordai Kállai Róbert és Kállai Imre zenélt gitáron és szintetizátoron, majd a házigazdák Aisha hastánc csoportja következett. Ezután a berettyóújfalui Városi Zeneiskola diákjai adtak egy kis komolyzenei ízelítőt a tudásukból Tóth Gyula tanár úr közreműködésével és segítségével.

 

 

 

 

 

 

 

 

A nagyrábéi Mikula Attila zongorajátékával elcsendesítette a nagyszámú közönséget, a táncot pedig ebben a műsorrészben a váncsodi Eldorádó tánccsoport, a nagyrábéi Tiszai Ilona és Boka Zsanett, valamint a Leg a láb Művészeti Iskola helyi néptánc csoportja képviselte. A második műsorrészt a hastánc jellemezte leginkább. A Seherezádé Hastánc csoport Hajdúbagosról érkezett, ahonnan Seres Krisztina is megmutatta ének tudását.

 

 

 

 

 

 

 

 

A berettyóújfalui Igazgyöngy művészeti iskolát képviselték a Kicsi Gyöngyök, Igazgyöngyök, Keleti Gyöngyöcskék hastánc csoportok és a nagyobbak közül Pálfi Viki, Juhász Bogi és Nagy Dia szólót is táncolt. Komádiból és Biharugráról mazsorett csoporttal érkeztek a fiatalok a hajdúszováti Kalandorok pedig három tánccal is bemutatkoztak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A visszatérő vendégeké volt a főszerep a harmadik részben, a furtai tánccsoport produkciója a humort sem nélkülözte, a komádi és biharugrai mazsorett csoportok világítóbotos műsorszáma pedig különleges hangulatot teremtett Mátravölgyi Nikolett és Mikula Ivett tánca élvezte a hazai pálya minden előnyét, Bai Nikolett gitáros énekes produkciója pedig egyre inkább egy beérett előadót sejtet.

 

 

 

 

 

 

 

 

A berettyóújfalui Piruett táncosai pedig a szervezők szeme láttára cseperedtek nagylánnyá, hisz' évek óta rendszeres fellépői a rábéi rendezvényeknek. Egyéni koreográfiájuk bármelyik színpadon megállná a helyét, biztos fogunk még róluk hallani. A hajdúszováti Perfect együttes méltó lezárása volt a délutáni műsorfolyamnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

A produkciókat minden blokk végén négytagú zsűri értékelte: Szőke Gábor, Veressné Daróczi Andrea, Papp Tünde és Kocsis Csaba. A közös vacsorát követően Djane Martyna, Dj Tillam & Dj Fairpl@y volt a hangulatfelelős, és a fiatalok egy tartalmas délutánnal, illetve estével lettek gazdagabbak.

Fotók: Bende Nóra

You have no rights to post comments