artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 4. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A művészet inspiráló hangulatának ölelésében telt el az „Alkossunk együtt!” elnevezésű, családi múzeumi délután, a Bihari Múzeumban, január 18-án, szombaton.

 

 

 

A közel 40 résztvevő, családok apraja nagyja élvezettel próbálta ki a játékos, képzőművészeti foglalkozásokat. Készültek műalkotások zsírkrétával, filctollal, akvarellel, továbbá kavicsokat lehetett festeni és különböző mintákkal díszíteni; térbeli alakzatokat kivágni és beszínezni, színes papírokból mozaikképet készíteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legnagyobb érdeklődést Tóth Sándor Holló László-díjas, Kölcsey-díjas, Erdélyi Gábor-díjas festőművész interaktív bemutatója kísérte. Az óvodástól a nyugdíjas korcsoportig, gyermekek és felnőttek övezte körben a helyszínen készült el egy bihari parasztházat ábrázoló olajkép „vázlata”, úgy, hogy munka közben rajztanárként magyarázta el a téma, a stílus és a technika összefüggéseit. Néma csendben figyelték kicsik és nagyok, hogyan születik meg egy olajkép. Ezután a gyermekek még több inspirációt és lelkesedést nyerve próbálták, hogy önmaguk képzeletéből született ötleteiket, esetlegesen Tóth Sándor egyik kiállított képének kisebb másolatát papíron örökítsék meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kellemes, derűs délután végén mindenki büszkén vitte haza saját rajzait, akvarellel festett képeit, valamint egyéb művészi alkotásait, melyek hűen tükrözték a gyermeki, tiszta fantázia képzőművészeti jegyeit, tele vidám színekkel, fiatalos lendülettel, élettel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tóth Sándor festőművész, az Arany János Gimnázium nyugalmazott rajztanárának kiállítása március 15-ig tekinthető meg a Bihari Múzeum időszaki kiállítótermében.

You have no rights to post comments