artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 4. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

November 11-én délután került sor Dr. Hamvas Lászlóné nyugalmazott tanár „Nagy ajándék nekem, hogy élek” című kiállításának megnyitójára a Nadányi Zoltán Művelődési Központ  Bihar Vármegye Képgalériájában.

 

 

 

Barátok, ismerősök, pályatársak, tanítványok, csodálók gyűltek össze és töltötték meg a termet nemcsak jelenlétükkel, hanem igazi támogatással, tisztelettel, szeretettel is ezen a hűvös novemberi délutánon. A képek szinte életre keltek, sétáltak közöttünk és meséltek. Márta néni munkásságán, emberségén kívül a művész érzékenységéről is árulkodtak festményei, és persze magáért beszélt az, hogy ilyen szépszámú közönség tisztelte meg a rendezvényt, akik mind együtt örültek az alkotóval.  Az biztos, több olyan ember kellene közénk, mint ő.  

 

A képek hangulatát erősítve zenével indult a megnyitó: Koszorús Nóra és Cser Tímea fuvoláztak, Sándor Zeréndné pedig zongorázott - egy művet lányával együtt, négykezesben,- majd Muraközi István Berettyóújfalu város polgármestere köszöntötte Márta nénit; ” Nekünk nagy ajándék, hogy köztünk él és alkot. Ő a mienk és mindig itthon van nálunk. „ Ezen szavakkal és egy virágcsokorral tolmácsolta városunk összes polgárának baráti szeretetét.

Kolozsvári István kulturális menedzser rendhagyó módon nyitotta meg a kiállítást; elmondta, először levelet akart írni, majd rájött, hogy fölösleges, mert még címezni sem tudná hová. Azaz bárhová címezhette volna, akkor is elért volna Márta nénihez, mert őrá valóban igaz Tamási Áron mondata: Azért vagyunk e világon, hogy otthon legyünk benne”, és ő otthon van. 

Értő módon szemléli a vidéket, maga körül a világot, és mindenhol szerető és kedves emberek támogatják és veszik körül. Ő maga egy élő, és követendő példa, a szó legnemesebb értelmében, a saját élete és munkája révén.

Márti néni meghatódva zárta a megnyitót. Elmondta, boldog és hálás azért, amiért a Bihar Vármegye Képgaléria helyet adott „vizuális gyermekeinek”. Örül, hogy él, hogy alkothat, hogy képeire kivetítve érzéseit, megélvén és építkezve élete jó és rossz perceiből megtalálta lelki békéjét, erejét.

A rendezvény végén két festményét tombolán sorsolták ki a jelenlévők között, majd mindenki gratulálhatott, kötetlenül beszélgethetett és hagyhatta magát feloldódni a színek, történetek, életérzések árjában, a képek között.

A kiállítás november 29-ig látogatható!

You have no rights to post comments