artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Idén ősszel is eljött a szüret ideje, ami minden családban az összetartozást is szimbolizálja. A Bajnóca Néptánc Együttes szeretne hagyományt teremteni kis városunkban, az összetartozás erősítése végett, hiszen a tánccsoport is egy nagy család. Így megrendezte az I. Szüreti Felvonulást, Gálaműsort és Disznótoros Bált igen nagy sikerrel. - Turzó Renáta beszámolója

 

A program megvalósításában szerepet játszott a város önkormányzata, a fáradhatatlan szülők és helyi lelkes vállalkozók. Szeretnénk Dr. Vitányi István országgyűlési képviselőnek köszönetet mondani, hogy segített az NKA-n keresztül, abban, hogy a csoport Csehországban a fesztiválon részt tudott venni.

A felvonulás a Penny Market parkolójából indult, ahol műsort adott a Debreceni Népi Együttes Ifjúsági csoport, majd a Polgármesteri Hivatal előtt a Barantások előadását láthatta a közönség. A strand előtti állomáson lovasbemutatót, a József Attila Általános Iskola előtt pedig a Boróka és Cserbóka csoportjaink szerepeltek. A szekerek, lovasok, csikósok és táncosok együttesen vonultak át a Főtérre, ahol minden szereplő csoport bemutatkozhatott.

 

 

 

 

 

 

 

Az esti gálaműsor 19 órakor kezdődött, amelyet városunk polgármestere, Muraközi István nyitott meg ünnepélyesen, és bejelentette, hogy a Bajnóca Néptánc Együttes a Toldi utcán lévő régi Kiselzett épületeiből a legelsőt megkapja székháznak, ahol biztosítani tudjuk a táncpróbák zavartalan rendjét, fesztiválokra való felkészülést és a nyugodt légkört. A gálaműsor keretein belül a Bajnócás emléktábla szalagozása is megtörtént, emléket állítva e napra. Az emléktáblát, amely méltó helyét fogja elfoglalni az új székházban, Veres Viktor táncosunk készítette. A gálaműsoron felléptek a csoportjaink: Boróka, Cserbóka, Bajnóca, a biharkeresztesi Szarkaláb Néptánc Csoport, a Szederinda Énekegyüttes és a Debreceni Népi Együttes Ifjúsági csoportja.

A csoport az évek során sok változáson ment át, de az alapítók nagy része megmaradt. Nekik szerettük volna megköszönni munkájukat, így Dr. Vitányi István emléklapot adott át az „öreg” táncosoknak. Ezután hajnalig tartó mulatozás következett.

Soraimat egy bölcs idézettel zárom: “Légy hasonló az égen szálló madárhoz…, aki a törékeny gallyon megpihenve átéli az alatta tátongó mélységet, mégis vígan énekel, mert bízik szárnyi erejében.” (Victor Hugo)

Tisztelettel: Turzó Renáta, a Bajnóca Néptánc Együttes művészeti vezetője

You have no rights to post comments