artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Viva, viva la musica – énekelték a Városi Zeneiskola szeptemberben alakult énekkarának gyermekei a Járási Hivatal Fráter László termében szeptember 30-án, a Zene Világnapja alkalmából adott koncerten.

"Utóvégre lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi, akik azon fáradozunk, hogy minden gyermek kezébe kapja a jó zene kulcsát, s vele a rossz zene elleni talizmánt, azt akarjuk, ne úgy járja végig útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos kerten” – Kodály Zoltán ezen idézetével köszöntötte a vendégeket Török Ferenc, az intézmény oktatója. Mint azt elmondta a Zene Világnapját 1975 óta, Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére ünnepeljük minden év október 1-jén.  – A zene olyan, mint a levegő, akkor vesszük észre hiányát, amikor elfogy – idézte fel Kodály megfogalmazását a zenéről.  

– Köszönet illeti azokat az embereket, akik a zeneiskolát ért veszteséget követően is támogatták az intézményt. A pici gyermekek éneke bizonyítja, hogy a legnehezebb időszak után is van élet. A sok biztatásnak, amit az iskola kapott itt az eredménye. Bízom benne, hogy a zenede az elmúlt 50 évhez hasonlóan a következő fél évszázadban is nagy sikereket fog elérni – mondta megnyitó beszédében Muraközi István polgármester.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ünnepélyes köszöntőt követően dallamokkal telt meg a terem, ahol a résztvevők közel két órás koncertet hallhattak a zeneiskola növendékeitől, valamint tanáraitól.

You have no rights to post comments