artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Kemencében sült ételek, bográcsban készült pörkölt és fellépők sokasága várta a látogatókat a VI. Bakonszegi Kemencés Napon a település művelődési házának udvarán szeptember 14-én.

 

 

 

A rendezvényt Vitányi István országgyűlési képviselő nyitotta meg, azt követően pedig Matkóné Cseh Brigitta Edina lelkipásztor kért áldást az új borra, illetve kenyérre.

A zord időjárás ellenére többszáz fő látogatott ki a község fesztiváljára, ahol a házigazda Bakonszeg mellett Furta, Darvas, Vekerd és Zsáka települések szabadtéri kemencéiben sült a pogácsa, kenyérlángos vagy éppen a rétes. A bakonszegi „demokrácia” csapat tagjai folyamatosan gyúrják a tésztát, szaggatják a pogácsát, majd teszik a kemencébe. – Azért demokrácia a csapatunk neve, mert nálunk demokrácia van. Aki nem vett részt a tészta gyúrásában az is ugyanúgy kap az elkészült ételből – tudtam meg a csapat egyik tagjától. Nem sokkal később már az illatozó süteményért állnak sorban a vendégek, de a művelődési ház udvarán a többi kemencénél is nagy az érdeklődés. Közben a színpadot is körbevették a látogatók, ahol sorban váltották egymást a bakonszegi, illetve a környékbeli településekről érkezett táncosok, énekesek.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Azt este sztárvendége Varga Feri és Balássy Betty volt, majd fellépésüket követően tombolahúzás és hajnalig tartó Retro Disco várta a résztvevőket. A tervezett tűzijáték a rossz időjárás miatt ugyan elmaradt, de hamarosan bepótolják, hiszen a szüreti mulatságot követően sor kerül a most kimaradt égi parádéra is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments