artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Birkapaprikás főzőverseny, kézműves foglalkozások, tánccsoportok bemutatója és további színes programok várták a látogatókat Zsákán, a Rhédey-kastély kertjében szeptember 8-án.

A „Napunk közös a többiekkel” Térségi Hagyományőrző Mesterségek Ünnepe az EMV-LEADER program keretében valósult meg a Zsáka jövőjéért alapítvány szervezésében. Az immár hagyományossá vált, több éve megrendezésre kerülő főzőversenyre ez alkalommal több, mint húsz csapat nevezett be.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Duró Kálmán, helyi gazdálkodó biztosította a csapatoknak a húst, aki összesen négy birkát ajánlott fel a verseny résztvevőinek. A bográcsokban a birkahús mellett többek között vaddisznó pörkölt és töltött káposzta is készült, bár utóbbiak természetesen nem vettek részt a versenyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az illatozó kondéroktól nem messze a kézművesek utcájában helyi és környékbeli kézművesek ismertették a vendégekkel a népi mesterségeket, akiknek lehetőségük is volt kipróbálni azokat. Miközben az udvaron készültek az ételek, addig a kastélyban megnyitották a Bihari Természetbarát Egyesület – A civilizáció és a természet kapcsolata című kiállítását, amely a Bihari Múzeumból, a vándorkiállítás első állomásaként érkezett Zsákára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A délután folyamán helyi és a környező településekről érkezett tánccsoportok, zenekarok vették birtokukba a színpadot. Zenélt a Furtai Citerazenekar, énekelt a zsákai Ezüst Nyár Dalkör, de felléptek a Bakonszegi Táncoslábú Nagyik, a Piruett- , a Furta-Show- és a „Leg a láb”  Tánccsoportok, valamint a Kenza Hastánccsoport is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyerekek sem unatkozhattak a délután folyamán, hiszen az Abakusz Gyermekszínjátszó Kör előadásában megtekinthették a Gombaültető című mesejátékot. Az este fellépő Tesók Együttes és Zséda koncertje után tűzijátékot láthattak a jelenlévők, majd az égi parádét követően a Cheops zenekarral bálozhattak a rendezvényre látogatók.

You have no rights to post comments