artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

40. állomásához ér Mága Zoltán Hegedűvarázs misszió sorozata. A hegedűvirtuóz április 13-án a világ egyik legszebb templomában, a kiváló akusztikájú Debreceni Református Nagytemplomban lép fel. Mága Zoltán nagy örömmel vette a Debreceni Református Egyház vezetőségének felkérését, annál is inkább, hiszen már nem először játszik ebben a városban.
 
A 2009-ben elindult 100 templomi jótékonysági koncertsorozatának 16. állomása a Debreceni Nagytemplom volt, ahol már elbűvölte egyszer a helyi zeneértő és zenekedvelő közönséget.
A 100 templomi koncertsorozat tapasztalatai alapján Mága Zoltán 2012-ben új missziót indított útjára. A három éven át 100 helyszínen zajló koncertsorozat méltó módon mutatja be a magyar kultúra egyetemességét, és hirdeti Magyarország sokszínűségét, szépségét. Célja, hogy legalább negyedmillió embert varázsoljon el a koncertek alkalmával, és minden korosztály megtalálja és megtapasztalja a klasszikus, a könnyű-, és a népzene szépségét, a magyar zenei kultúra egyetemességét.
 
A debreceni gálaműsorban a Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretével Mága Zoltán olyan világhírű művészekkel lép fel, mint Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész, Kiss B. Atilla Liszt-díjas tenor, Kertesi Ingrid Liszt-díjas operaénekes, Pándy Piroska Prima-díjas operaénekes, Boncsér Gergő a Magyar Állami Operaház magánénekese, ifj. Balázs János Junior Prima-díjas zongoraművész.
A koncert fővédnökei Dr. Bölcskei Gusztáv református püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöke és Kósa Lajos Debrecen megyei jogú várospolgármestere.
 
A jótékonysági koncert bevételéből a magyarországi és kárpátaljai diákokat támogatják.
 
Jegyárusítás:
Nagytemplomi Református Könyvesbolt Debrecen, Piac u. 4/6
Magyar Református Szeretetszolgálat, Debrecen, Hatvan 1a /14
Debreceni Kölcsey Központ jegypénztáránál
Koncert előtt a helyszínen
 
Primarius Produkció
Forrás: magazoltan.hu
 
 
 

You have no rights to post comments