artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

Az idei ősz is eredményekben bővelkedve kezdődött az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási Intézménynél, ugyanis tanulói számos nemzetközi, országos, megyei és városi díjjal büszkélkedhetnek. Ezekről az eredményekről olvashatnak részletesebben az Igazgyöngy beszámolójában.

 

2012. október 13. es 20. között ismét megrendezésre került a portugál Évorában a Nemzetközi Gyermek Képzőművészeti Verseny. Iskolánkat Ötvös István és Varga Mihály 14 éves tanulók képviselték, kísérőjük Kovács Lajos volt. A verseny orosz, belorusz, szlovén, ukrán, bolgár es kínai résztvevőkkel zajlott.

Tanulóink a legegyedibb rajzi kifejezésmódért kaptak díjakat. Mindketten hátrányos helyzetűek, Pisti halmozottan is az, efféle utat sosem érnének el. Óriási élmény volt nekik a repülőút, minden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takács Ramon lett az elmúlt tanév végén a Csodakutya Alapítvány által kiírt, “Egyik kutya, másik eb!” elnevezésű Képzőművészeti Pályázat II. kategóriájának nyertese. Nyereménye (többek között) az volt, hogy a terápiás kutyák októberben bemutatót tartottak az igazgyöngyös gyerekeknek. Army, Döme és Zsömi elkápráztatta a gyerekeket mutatványaival. Ramon pedig nagyon büszke volt. Sokáig építkezik majd az élményből.

Pályázati eredményeink:

Nemzetközi díjak:

A 2012-ben megrendezésre került lidicei 40. nemzetközi gyermek képzőművészeti rajzversenyen dicséretben részesült Erdős Milán (Berettyóújfalu)

A Wellingtoni Magyar Fészek Hírmondó által meghirdetett „Én és a családom„ elnevezésű Új-zélandi nemzetközi rajzpályázaton korosztályában első helyezést ért el: Varga Bettina (Biharkeresztes)

A Madal Bal Kft „A világharmóniáért és a Nemzetközi Barátságért” elnevezésű nemzetközi rajzpályázaton I. helyezett volt: Rab Szabolcs (Berettyóújfalu) II. helyezett: Rácz Leonóra (Berettyóújfalu), III. helyezett: Veres Alexandra, Papp Bettina (Berettyóújfalu), Kolozsvári Anna (Komádi) Oklevélben részesült: Kobra Adrienn, Török Armand, Pető Gvendolin (Berettyóújfalu) Gyöngyösi Anita, Kiss Zsófia (Körösszakál) Szabó Liza (Biharkeresztes) Rácz Leonóra, Tóth Réka Rab Szabolcs, Török Bernadett (Berettyóújfalu) Szabó Anna, Geletei Kata, Szabó Judit (Körösszegapáti) Herbert János, Hagymási Tamás, Gyöngyösi Friderika, Mohácsi Evelin (Komádi).

A 13. alkalommal megrendezett portugál nemzetközi rajzpályázaton Arany minősítést kapott: Jónás Erik (Komádi), Dicséretben részesült: Ötvös István, Csóra Lilla, Szántó Petra, Tolvaj Petra (Berettyóújfalu), Tarsoly Péter (Komádi). Ötvös István és Varga Mihály a portugáliai versenyen is sikerrel szerepelt.

Országos díjak:

A Petőfi Irodalmi Múzeum által kiírt ”Hogyan képzeled el a jövőt 2025-ben” elnevezésű rajzpályázaton I. helyezést ért el Süti Szandra (Komádi). III. helyezett lett: Bara Vivien Viktória (Körösszakál). Különdíjban részesült: Horváth Dorina, Nagy Hajnalka, Pálfi Viktória (Biharkeresztes), Vígh Adrienn, Ötvös István, Imre Beáta (Berettyóújfalu), Juhász József, Glonczi Dzsenifer (Körösszakál).

Megyei díjak:

A Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága által kiírt „Startolj rá!” című rajzpályázaton különdíjban részesült Rostás Stefánia (Komádi) és Finta Balázs (Berettyóújfalu).

Városi díjak:

A „Szorgos méhek„ elnevezésű rajzpályázaton I. helyezett lett: Szabó Pál, Földesi Nóra (Berettyóújfalu) Pető Gvendolin (Berettyóújfalu).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Más, az iskolához kötődő hírek:

Tánccsoportjaink részt vettek a berettyóújfalui Bihar Expo rendezvényén. A társastánc csoportjaink keringővel, csa-csa-csával és a nagyok charlestonnal kápráztatták el a közönséget. A hastánccsoportok pedig színpadi táncokkal, pop koreográfiával és tradicionális táncokkal szórakoztatták a közönséget. Felléptek még a Kézilabda Gálán és a Morotva Napon is.

Alapítványunk munkáját rendszeresen segítik önkéntesek, akiket mindig szívesen fogadunk. 2012 szeptemberében és októberében önkéntesként dolgozott nálunk Martina, Hollandiából. Segítségével (többek között) a gyerekek az angol nyelv életszerű elsajátításában vehettek részt.

Az őszi szünetben ismét eljöttek Toldra önkénteseink Budapestről is, Lencse Máté vezetésével. Egész szünetben foglalkoztak a gyerekekkel, játszottak, fejleszti foglalkozásokat tartottak.

Szociális munka:

Az oktatáshoz erősen kötődő szociális munka is tovább folyik. Továbbra is sok ruhaadományt kapunk, amivel segíthetjük a nehéz sorban élő gyerekeket, adományozási tevékenységünk mindennapos. Segítségünkkel sok gond megoldódik, betegség, iskolaszer hiánya, megfelelő ruházat, egészségügyi szolgáltatások elérése, lakásjavítás, kályha, villanyóra-visszakötés stb. Ebben a hónapban is többször oszthattunk élemet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, és tisztítószert a P&G jóvoltából.

Alapítványunkat meghívták a Hódmezővásárhelyen megrendezett őszi vásáron való részvételre, a Szunó-termékek népszerűsítése céljából. A vásáron két asszonyunk vett részt a műhelyből, egy Igazgyöngy és egy külsős segítség.

Önkéntes munkára érkezett hozzánk Zoltai Bea festőművész, aki tovább folytatta a Bodócky Istvánnal megkezdett üvegikon készítést a toldi asszonyokkal. Most új képeket készítettek, Házi Áldásokat.

Látogatások, tapasztalatcserék:

A Miskolci Egyetem hallgatói látogattak el hozzánk, Ádám Anetta vezetésével. A hallgatók betekintést kaptak az iskola vizuális nevelési szemléletébe, módszereibe, és az esélyteremtő munkába is, melyet Toldon is megnéztek.

Fenntartható Ormánság Nonprofit KFT. kétnapos látogatást tett nálunk. Tapasztalatcserére érkeztek, ahol mi is megmutattuk a programunkat, és ők is bemutatták az övékét. Láthatták nálunk a SZUNO programot, a biobriketteket, a készülő közösségi házat, és beszélgethettek a programban dolgozó emberekkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bátonyterenyén a biobrikett készítésről tapasztalatcserét szervezett a programot pályázati úton finanszírozó Ökopolisz Alapítvány. A mi programunkat a projektvezető Feldmar Nóra, és Seres Sándor (Tücsök) brigádvezető képviselte. A találkozón összevetették az anyagokról, eszközökről szerzett tapasztalatokat.

A Nemzedékek Országos Találkozója volt Budapesten. Ennek a rendezvénynek keretében a rendvédelmi-rendészeti szervek dolgozóit és a civil önkéntes segítőket elismerő díjakban, jutalmakban részesítették. Gólyáné Vad Anikó kolléganőnket is elismerésben részesítették táborvezetői munkájáért.

Tépén, az általános iskolában továbbképzést tartottunk az "igazgyöngyös" vizuális nevelési módszerekről az iskola pedagógusainak.

You have no rights to post comments