artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

Október 13-án indult a különjárat a Sinka István Városi Könyvtár olvasóköreivel és érdeklődőivel az évi kimért emlékhely túrára, idén a 100 éve született Szabó Zoltán életművére is emlékezve.

Mert ez tanulmányi kirándulásnak indult a népi szociográfia emigráns élvonaláról szóló emlékkonferencia szemináriumaként. A Tard, Cserépváralja, Cserépfalu, Bogács, Noszvaj érintésével tervezett útvonalat, annak minden mérföldkövét bemutatták a könyvtárosok és a felkért helyi tudással rendelkező véleményirányítók is. A látnivalókat és a rövid túrákat is nagy érdeklődés kísérte a szórakozva művelődő és információkra éhes befogadó tábor részéről. A hely szelleme mindenütt megigézte az olvasó kirándulókat, a jó bükki levegő pedig az étvágyat is fokozta. Természetesen a zökkenőmentes finanszírozás a Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma nélkül nem jöhetett volna létre.

You have no rights to post comments