artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Adott egy futótűzként terjedő trendi szórakozás, a szabadulószoba. Szintén adott egy idén pont kétszáz éve született világhíres magyar költőzseni, Petőfi Sándor. És megintcsak adott egy csapatnyi lelkes népművelő, akik emberismeretből is jelesre vizsgázva megértették, napjainkban hogyan lehet úgy istenigazából nagybetűs kultúrát robbantani az éterbe - naná, hogy a szórakozáson keresztül!

Divatos élmény, egy költőóriás emlékéve, trendi népművelők - minden feltétel adott volt tehát ahhoz, hogy a Nadányi Zoltán Művelődési Ház csapata amolyan modern Gepettoként alkossa meg saját teremtményét, a Petőfi szabadulószobát.

És hogy miért nincs ebben túlzás ?

Aki úgy dönt, hogy kipróbálja a 60 perces összezárás élményét Petőfivel, látni fogja, hatását tekintve Pinokkióhoz hasonlóan bizony a szabadulószoba is képes önálló életre kelni, egyetlen lényeges különbséggel: Ez a szabadulószoba nem akar hazudni , éppen ellenkezőleg - brutális őszinteséggel dönt romba minden kultúrára rakódott ítéletet és sztereotípiát.

Petofi szabadulo szoba Berettyoujfaluban 02Szemezgessünk csak az arconcsapott nézőpontokból!

Kirakat példa 01 - "A kultúra feneketlen pénznyelő, bármilyen minőséget csak mély zsebbenyúlás után lehet asztalra tenni. "

Nos, jelentjük, a szabadulószoba színvonalas tárgyi berendezését a helybeli lokálpatrióták gyűjteményéből állították össze - szóval ezúttal is hatalmas pacsi a közösségnek! Azaz minőség 0 forintból, sokadjára reflektor alá téve az örökzöld igazságot: a kultúra sikerét elsősorban nem pénzben, hanem hozzáértésben, kreativitásban és szorgalomban mérik, minden más csak ezután.

Kirakat példa 02 - "A kultúra unalmas. Vagy informálsz, vagy szórakoztatsz."

Akkor egy újabb örömhír: amikor kipróbáltuk a szobát, végig egy hamisítatlan 2az1-ben érzés dominált bennünk. Egy órán át bezárva szórakoztunk, miközben a feketeöves kreativitással elkészített feladatokon és a korhű kiállításon keresztül úgy eleveníthettük fel Petőfi Sándor életét, költészetét, hogy gyakorlatilag észre sem vettük.


Azaz, élvezettel fogyaszthattunk el egy olyan kulturális bőségtálat, ami semmennyire nem feküdte meg a gyomrunkat .


Summa summárum , a szórakozás és a kultúra sokkal jobb barátok, mint azt elsőre gondolnánk - ha pedig még némi kreativitással is frigyre lépnek, akkor szerelemgyerekként egy élménydús szabadulószoba is megszülethet, itt az ékes példa! Őszintén remélem, hogy a közeljövőben sokkal több hasonló kezdeményezést fogunk még látni, átélni városunkban.

Apropó : a szabadulószoba csak március 31-ig látogatható - addig viszont a hét MINDEN napján - szóval nem érdemes halogatni!


 60 percnyi szórakozás, és bár a szobából kijössz, Petőfit nem tudod otthagyni!

Petofi szabadulo szoba Berettyoujfaluban 01

You have no rights to post comments