artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2023. január 19-én tartották Vetési Tamás új „Győzelem a felhők felett” című könyvének bemutatóját, melynek a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Erdélyi Gábor terme adott otthont. Köszöntőt mondott Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere. Az író beszélgetőtársa Csarkó Imre történész volt. A rendezvényen közreműködött Papp István, a Csokonai Színház művésze.

Muraközi István köszöntőjében kiemelte, Berettyóújfalu egy olyan kisváros, amely büszke lehet arra, hogy méltó módon ünnepli meg ezt a napot. A korábbi város- és kultúrházvezetők a határmentiségre alapozva már rég megteremtették annak a lehetőségét, hogy a nagyváradi magyarsággal közösen ünnepeljük meg a magyar kultúra napját. 2001 óta pedig – mondhatjuk testvérként – Nagyvárad és Berettyóújfalu közössége együtt ünnepel számtalan programmal határon innen és túl. Ez az év azért is különleges, mert 200 éve született meg Kölcsey Ferenc Himnusza. Néphagyományaink ápolása, épített örökségünk, amiért magyarrá válik a magyar,  az maga a kultúra.

Gyozelem a felhok felett 01Gyozelem a felhok felett 06

Csarkó Imre a beszélgetést Csányi Vilmos szavaival kezdte: A mai sorsfordító, történelemalakító időkben a kultúra megrepedezik, lehullik rólunk, ha nincsenek ilyen és ehhez hasonló rendezvények.

Gyozelem a felhok felett 05Gyozelem a felhok felett 02

A berettyóújfalui születésű Vetési Tamás történész és író második regényének hiánypótló könyvnek mondható, történelmi tényeken alapul, az egyszerű emberek kötelességtudatáról, hazaszeretetéről, emberségéről szól egy embertelen világban. A főszereplő elbeszélésein keresztül megismerhetjük a világháborús magyar pilóták titokzatos világát, hétköznapjait, harcait.

Gyozelem a felhok felett 08Gyozelem a felhok felett 03

Vetési Tamás történelemhez fűződő kapcsolata egy könyvtárban kezdődött, ugyanis egyszer iskolai büntetésként a könyvtárba zárták. Unalmában fellapozott egy történelmi regényt és a történet végét is megismerhettük a könyvbemutatón.

Gyozelem a felhok felett 12Gyozelem a felhok felett 11

You have no rights to post comments