artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

A Könyvhét alkalmából Az utolsó párttitkár és egyéb történetek című könyvüket mutatják be az Oberhauser László Társaság alkotói: Bíró Gyula, Balogh Gyula és Kocsis Csaba írók.

A szerzők mindenkit szeretettel várnak közös munkájuk bemutatójára, ami Berettyóújfaluban 2012. november 7-én, szerdán 18 órai kezdettel lesz a Bella Costa étteremben, valamint november 15-én, csütörtökön 17 órakor Nagyrábén, a Kossuth Lajos Művelődési Központ és Könyvtárban (Rétszentmiklósi út 2/A.).

 

Részlet Oláh András költő, író ajánlásából, amelyet a hetedik könyvecskéhez írt:

„Három szerző – azonos korosztályba tartozó barát – különös vállalkozása volt egykoron évente közreadni egy közös novelláskötetet. És lőn – a mostani a hetedik, az utolsó (ha csak meg nem gondolják magukat). Három, nagyjából hasonló látásmód, életérzés – hogyan is születne enélkül közös kötet? –, de nagyon jól megkülönböztethető stílus, és egy központi téma: a Nő, a férfi-nő viszony. Az örök és végérvényesen alighanem kifuthatatlan, megoldhatatlan kérdést boncolgató történeteket a rendszerváltás körüli időkre helyezik, így az olvasó, egyáltalán nem mellesleg, egy korszakba kap betekintést. Szubjektívet, nyílván, de hát az irodalom örök idők óta az egyéni látásmód tudománya.”

 

 

You have no rights to post comments