artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

A Sinka István Városi Könyvtár a KALANDOZÁS A KÖNYVEK VILÁGÁBAN c. pályázatának keretében került sor 2012. október 24-én a „Varázslatos Meseország” című városi mesemondó versenyre. A mesemondó versenyen az együttműködő intézmények – Széchenyi Tagóvoda, Széchenyi Tagiskola, Hunyadi Mátyás Tagiskola és a bakonszegi Bessenyei György Tagiskola – óvodásai, kisiskolásai vettek részt.

A versenyt három korcsoportban hirdettük meg óvodások, első-második osztályosok és harmadik-negyedik osztályosok részvételével. Az együttműködő intézmények az iskolai, óvodai megmérettetés után választották ki azt a 10-10 óvodás és kisiskolás mesemondót, akik a városi fordulóban is versenyezhettek egymással.  A három korosztályban összesen 40 kis tehetség mutathatta be a választott mesét, mégpedig olyan magyar népmesékből és műmesékből készülhettek, melyben megjelenik a varázslat, a csoda, mint fő mesei motívum.

Az alábbi eredmények születtek:

Óvodások:  

1. hely: Tóth József János

2. hely: Borsa József Bence

3. hely: Gonda Boglárka

4. hely: Kállai Zoltán

5. hely: Szilágyi Ákos

6. hely: Kóti Imre

Mindannyian a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Széchenyi Tagóvodájának nagycsoportos óvodásai.

 

1-2. osztály:

1. hely: Magdus Edit, Hunyadi Mátyás Tagiskola

2. hely: Tolvaj Bence, Hunyadi Mátyás Tagiskola

3. hely: Szincsák Anita, Bessenyei Tagiskola Bakonszeg

4. hely: Jenei Ákos, Bessenyei Tagiskola Bakonszeg

5. hely: Lele Eszter, Bessenyei Tagiskola Bakonszeg

6. hely: Pozsgai Krisztina, Hunyadi Mátyás Tagiskola

 

3-4. osztály:

1. hely: Koszorús Edit, Széchenyi Tagiskola

2. hely: Szilágyi Fruzsina, Széchenyi Tagiskola

3. hely: Fráter Iván, Széchenyi Tagiskola

4. hely: Tóth Gergő, Széchenyi Tagiskola

5. hely: Bodnár Ágnes, Hunyadi Mátyás Tagiskola

6. hely: Faragó-Flaskay Anna Sára, Hunyadi Mátyás Tagiskola

 

A mesemondó verseny után  - másnap - lehetőségük volt találkozni egy felnőtt mesemondóval is. Olasz Etelka bábművész, mesemondó interaktív előadását együtt nézte és élvezte felnőtt és gyermek. A nagyon jó hangulatú és oldott légkörben zajló meseelőadás a mesemondó gyermekek jutalma volt, ugyanakkor tapasztalatszerzésre is lehetőség nyílt: egy-egy gondolat, mozzanat átvétele a kis mesemondó kifejezőkészségét is pozitívan alakíthatja a továbbiakban.

Úgy gondoljuk, hogy a verseny elérte célját, amikor is a tehetséges gyermekek produkcióinak segítségével újra feltámasztottuk az érdeklődést a magyar mesekincs gazdagsága iránt.

You have no rights to post comments