artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2021. április 28-án távmeghallgatás útján tartott előkészítő ülést annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

Az előkészítő ülés során az ügyész ismertette a vádiratot. Az ügyészség beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás esetén a letartóztatásban lévő férfival szemben úgynevezett mértékes indítványt tett - 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés - a büntetés tartalmára vonatkozóan.

A letartóztatásban lévő vádlott, a vádirattal egyezően nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, mert elmondása szerint annyira ittas volt aznap, hogy nem emlékszik a történtekre, azt viszont nem vitatta, hogy szidalmazta a rendőröket. A vádlott a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, amit azonban a bíró nem fogadott el, mert az ügyben szükséges a tényállás tisztázása.

A vádirat szerint a férfi egy Hajdú-Bihar megyei településen, 2020. október 22-én 20 óra körül ittas állapotban tartózkodott otthonában. Egy tyúklopásról szóló bejelentés kivizsgálása és adatgyűjtés céljából ebben az időben az ingatlannál megjelentek a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság rendőrei. Az intézkedés során az egyik rendőr az ott lakók hozzájárulásával bement a házba, ott megtekintette a fagyasztót, majd elindult az utca irányába, ahol a társai várakoztak. Az egyenruhás az udvaron a bejárati kapu irányába haladt, mögötte ment a 30 éves vádlott, aki kiabált és több alkalommal bántalmazással, megöléssel fenyegette meg a megjelent rendőröket, miközben az intézkedést kifogásolta.

A vád szerint a szolgálati kutyát pórázon és szájkosárral maga mellett tartó egyik rendőr többször hangosan felszólította a vádlottat, hogy álljon meg, ennek azonban ő nem tett eleget, ledobta magáról a felsőjét és mindkét kezét ütésre emelve a rendőrök irányába ment, közben kiabált és ismételten megöléssel, megveréssel fenyegette őket. Ekkor a rendőr a szolgálati kutyát alkalmazta az agresszív férfival szemben, az Unió névre hallgató eb pedig a vádlottat hátra tudta lökni. A férfi az egyensúlyát visszanyerve ütésre emelt kezekkel kifejezetten a szolgálati kutyát alkalmazó rendőr felé indult, aki újra az ebet alkalmazta vele szemben, majd a rendőrök testi kényszert követően megbilincselték a vádlottat – fogalmaz az ügyészség.

A bíróság a férfi letartóztatását fenntartotta, a döntés jogerőre emelkedett. Az ügyben a tárgyalás 2021. június 7-én folytatódik.

You have no rights to post comments