artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

tavaszbanner2020

viktoriatours

20ulius

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

aurabannermedium2

LizArt Design hajas

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2021. május 18. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Vegyes gyümölcsleves

Corn flakes csirkemellhasábburgonyával, saláta

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Rántott csirke rizzsel

Heti "B" menü:

Paradicsomleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ


termalligetbanner

Telefon: +36 30 963 3740

Napi menü:

Gyümölcsleves

Brassói aprópecsenye főtt burgonyával

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

koboreb

prophibanner

 ilonatavasz2020

Távmeghallgatás útján a Debreceni Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2021. február 16-án tartott nyilvános ülést annak a 27 éves vádlottnak az ügyében, aki kirabolt egy 81 éves asszonyt Debrecenben, a Petőfi téren.

A másodfokú bíróság a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárásban a Debreceni Járásbíróság 2020. október 15-én meghozott ítéletét kisebb módosításokkal helybenhagyta.

A törvényszék a vádlottat, mint különös visszaesőt jogerősen 7 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A berekböszörményi férfi legkorábban a büntetés háromnegyed részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság által jogerősen megállapított tényállás szerint a férfi 2020. augusztus 21-én 12 óra 30 perc körül Debrecenben, a Petőfi téri aluljáróban először csak elhaladt az idős nő mellet, azonban amikor meglátta a sértett táskáját visszafordult, hogy megszerezze azt. A vádlott hátulról megragadta a nő kezében lévő táskát és azt többször erősen megrántotta. A sértett nem engedte el a táska fülét, ezért a férfi azt ismét megrántotta, ekkor azonban a nő a földre esett. A vádlott a földön húzta az idős nőt, aki tovább kapaszkodott a táskába, de mivel az eséstől fájlalta a vállát, így azt elengedte. A férfi a táskával, benne közel 3 millió forint készpénzzel és a sértett egyéb értéktárgyaival együtt elmenekült a helyszínről. Menekülés közben a férfi belenézett a táskába, azonban a nagy sietség közben abban nem észlelt semmit, ezért azt a helyszíntől körülbelül 10 méterre eldobta, majd tovább szaladt az Iparkamara utca irányába. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérülést szenvedett.

A bűncselekménnyel okozott több mint 3 millió forintos kár megtérült, mert a helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a készpénz összege hiánytalanul a táskában maradt, amit a gyanúsított azért nem vehetett észre, mivel a pénzt a sértett újságpapírba csomagolta be. A rendőrök a férfit rövid időn belül azonosították, másnap hajnalban pedig Debrecenben, a Petőfi téren elfogták.

Dr. Kovácsné dr. Kereszti Réka bíró az indokolása során elmondta, hogy a másodfokon eljáró törvényszék korlátozott felülbírálat keretében vizsgálta felül az elsőfokú ítéletet, mivel a fellebbezés kizárólag a büntetés enyhítésére irányult. Az ügyben egyébként súlyosítási tilalom volt érvényben, mert az ügyészség az elsőfokú döntést tudomásul vette. A büntetőtanács elnöke elmondta, hogy a büntetés enyhítésére nem volt lehetőség, mivel az megfelelt a büntetéskiszabási tényezőknek. A büntetés neme és mértéke is helyes, az arányban áll a bűncselekmények tárgyi súlyával és a vádlott személyi társadalomra veszélyességével.

Fotó: hirosveny.hu