artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék illetékességi területén idén kinevezett bírák, titkárok és fogalmazók is ott lehettek 2019. december 13-án az Országos Bírósági Hivatal által rendezett Consilium Peritorumon. Az esemény keretében megrendezésre került a Mailáth György Tudományos Pályázat eredményhirdető ünnepsége is, ahol dr. Bagossy Mária bírósági fogalmazó büntető szekció témakörben első helyezést ért el.

 

A résztvevőket Dr. Senyei György Barna, az Országos Bírósági Hivatal elnöke köszöntötte, aki megnyitójában úgy fogalmazott a Consilium Peritorum a hagyományok fenntartásáról szól, hiszen a bírói pálya az egyik legtradicionálisabb hivatás.

Az OBH elnöke az idén kinevezett bírók részére emléklapot adott át. Hajdú-Bihar megyéből dr. Duró Edit, dr. Veizer Yvette, dr. Bereczki István, dr. Kotosmann Krisztina vehették át az emléklapot, valamint dr. Vágóné dr. Sári Vanda bírósági titkár.

A Debreceni Törvényszék elnöke Dr. Kahler Ilona Márta is elkísérte a rendezvényre az ifjú bírákat, amelynek keretében megrendezésre került a Mailáth György Tudományos Pályázat eredményhirdető ünnepsége is.

A Mailáth György Tudományos Pályázatot immár hatodik alkalommal, minden évben egy-egy meghatározott mottó köré szervezik. A pályázatra ezúttal is négy szekcióban - polgári jogi, büntetőjogi, közigazgatási-munkaügyi és európai jogi, valamint bírósági általános igazgatási – szekcióban lehetett a pályaműveket benyújtani. A felhívásra idén 56 pályázó jelentkezett. A pályaműveket szekciónként külön joghallgatói és bírósági dolgozói tagozatban díjazták.

A Debreceni Törvényszék ebben az évben két díjat hozott el, amely egy remek eredmény, mivel idén is magas színvonalú pályaművek készültek. A büntető szekció témakörben a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott fel dr. Bagossy Mária bírósági fogalmazó: A hatályon kívül helyezés megváltozott szabályai. Jogorvoslat a hatályon kívül helyező végzés ellen témában. A bírósági általános igazgatási szekcióban dr. Boda Zoltán bírósági titkár 3. helyezést ért el. Dolgozatának címe: Szervezeti karrierstratégia és élménymunka, mint a teljesítménymenedzsment XXI. századi eszközei.

Az elért eredményhez ezúton is gratulál a Debreceni Törvényszék.

You have no rights to post comments