artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A legendás járásbírósági elnök, dr. Barcsay László nevét viseli mostantól a Berettyóújfalui Járásbíróság legmodernebb tárgyalóterme.Dr. Barcsay László halálának 40. évfordulóján, tisztelegve a kivételes életút előtt emléktábla került a bíróság legmodernebb Via-Video technikával is felszerelt tárgyalótermének falára, hirdetve a múlt és a jövő egymásba fonódását.

 

barcsay 6A bíróságon tíz éves múltra tekint vissza a bíróságtörténeti kiállítás, amelynek középpontjában Dr. Barcsay László egykori királyi járásbírósági elnök személyes dokumentumai, könyvei, fényképei állnak. Az elnök életútját bemutató legfontosabb dokumentumok az Országos Bírósági Hivatal tavalyi és idei Bíróságtörténeti Kiállítás- és Konferencia-körútjának keretében az egész országot bejárták.

Barcsay László a XX. század történelmi fordulópontjain átívelő életútja sok kiállítás-látogatót megérintett, és példaként szolgált további bírói életpályák felkutatásához országszerte. Most, a körút végén a Debreceni Törvényszék által biztosított gyönyörű vitrinekben méltó helyet kapott az elnök hagyatéka. A megújult kiállítást Dr. Kiss László elnökhelyettes nyitotta meg, felidézve a bíróságtörténeti kutatások előzményeit.

elnokaszony beszedeelnok ur koszonto beszede

Az ünnepség keretében Dr. Kahler Ilona Márta, a Debreceni Törvényszék elnöke a Consilium Peritorum Localis eseménysorozatához kapcsolódóan a bíráknak Juhász Andor, egykori kúriai elnök gondolatait idézve nyújtotta át a „Bírák vagyunk…” ünnepi kötetet. 

Az ünnepségen - immár 11. alkalommal – a Berettyóújfalui Járásbíróság nyugdíjas dolgozóit is köszöntötték, a meghívottak tiszteletére a bírósági dolgozók gyermekei adtak műsort.

bajnoca neptancegyutteskiallitas megnyito

You have no rights to post comments