artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzést a Debreceni Járásbíróság annak a rudabányai férfinak az ügyében, aki 2019 április elején ittasan, egy járművel ámokfutásba kezdett Debrecen belvárosában.

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2019. április 3-án 0 óra 55 perc körül a vádlott ittas állapotban a Debrecen, Barna utcán található munkásszállás előtt leállított személyautóval a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül elindult azzal a szándékkal, hogy a városban kocsikázzon. A rendőrök a Petőfi téren felfigyeltek az egyirányú utcában, a forgalommal szemben közlekedő férfira, akit megkülönböztető fény- és hangjelzés használatával követni kezdtek. A vádlott észrevette, hogy a járőrök követik őt, ennek ellenére a megengedett sebességet túllépve továbbhajtott a Piac utcán a Kossuth tér irányába. Az egyik kereszteződésben a 20 éves férfi a kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát is figyelmen kívül hagyta, majd a kötelező haladási irányt megszegve behajtott a Kossuth tér sétálóövezetébe és a Nagytemplom előtti téren a járművel megállt. A rendőrök a szolgálati jármű hangszóróján keresztül felszólították, hogy állítsa le a motort és szálljon ki az autóból. A vádlott a felszólításra nem reagált, azt figyelmen kívül hagyva a járművel nagy sebességgel ismét elindult a Petőfi tér irányába. A sofőr a Piac utca és Szent Anna utca kereszteződésén megállás nélkül áthajtott, majd rákanyarodott az Ispotály utcára, ahol az úttest melletti villamos sínre ráhajtva műszaki hiba miatt a jármű megállt. A vádlott az autót újra beindította és tovább közlekedett az Erzsébet utca irányába, azonban a műszaki hiba miatt lelassult. A férfi a kötelező haladási irányt figyelmen kívül hagyta és a záróvonalat átlépve bekanyarodott az Antall József utcára, majd onnan a Barna utcára. A helyszínre eközben további rendőri egységek érkeztek, akik szolgálati gépkocsijukkal a vádlott útját állták. Ezt észlelve a férfi az autóval felhajtott az útpadkára, ekkor azonban elvesztette uralmát a jármű felett és egy ingatlan betonkerítésének ütközött. A rendőri felszólításnak eleget téve a férfi kiszállt a járműből. A vádlott – aki egyébként jogosítvánnyal nem rendelkezett – a balesetben nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

A 2019. augusztus 15. napján meghozott büntetővégzésével a bíróság ittas járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Ezért 7 hónap fogházbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 1 évre felfüggesztette, valamint 3 év 8 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart. A döntést az ügyészség tudomásul vette, a vádlott még nem nyilatkozott.

You have no rights to post comments