artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2019. május 8-án ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, akik 2018 márciusában kirabolt egy élelmiszerboltot Komádiban.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki rablás bűntettében, rongálás vétségében, valamint zaklatás vétségében. Ezért őt 8 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon feltételes szabadságra bocsátható.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2018. március 26-án 13 óra 20 perc körül bement egy Komádiban lévő élelmiszerboltba, ahol előzetes szóváltást követően az ott dolgozó sértettet azzal fenyegette meg, hogy megöli őt, a boltot pedig felgyújtja. A fenyegetés során a férfi közölte, hogy a kabátja alatt van egy nagy kés, amit meg is mutatott. Az 54 éves férfi azzal is megfenyegette a nőt, hogy megöli a barátját, majd ezután cigarettát követelt. A sértett nem adott a vádlottnak dohányárut, ezért a férfi átnyúlt a pulton és a nyitott kasszából kivett 12.500 forintot, majd a pénztárgépet a földre dobta, majd többször beleütött a bankkártya leolvasóba. A nő félelmében megpróbált telefonon segítséget kérni, de a férfi ráordított és követelte a telefont.  

A sértett annyira megijedt, hogy átadta a mobiltelefont a vádlottnak, aki azt zsebre tette. A boltban jelen volt egy másik nő is, aki mindvégig próbálta a férfit megnyugtatni, cigarettát is adott neki, majd végül sikerült neki a férfit kivezetni az üzletből.

A vádlott ezután hazament, ahol édesanyjától kapott 9.000 forintot, hogy rendezze az adóságait. Ekkor H. F. magához vett egy 14,5 centiméter hosszúságú konyhakést amivel elment egy helyi nemzeti dohányboltba. Az üzletben csörgött a sértettől eltulajdonított mobiltelefon. A férfi felvette a telefont, ekkor megtudta, hogy a nőt a már korábban az általa kirabolt üzlet tulajdonosa kereste. A férfi felismerte a nő hangját, majd azzal fenyegette meg őt, hogy elvágja a torkát és felgyújtja a boltot. Ez a telefonbeszélgetés félelmet keltett a sértettben, aki magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben.

A történteket követően az élelmiszerüzlet alkalmazottja és a vádlott is értesítette telefonon a rendőrséget. H. F. a dohánybolt előtt várakozott, ahol a rendőrök elfogták.

Dr. Budai Szabolcs bíró a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte a vádlott terhére rótt bűncselekmények többszörös halmazatát, valamint azt, hogy a férfi korábban személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt volt büntetve. Ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte azt, hogy a vádlott személyiségzavarban szenved.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbeztek a döntés ellen, míg az ügyész három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére. A bíróság egyebekben a vádlott letartóztatását fenntartotta.

You have no rights to post comments