artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves pirított hagymával

Mediterrán csirkemell párolt rizzsel, wok zöldséggel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Nyitott Bíróságok program keretei között, a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Debreceni Törvényszék és az Országos Bírósági Hivatal a ZOOM Egyesülettel együttműködve gyermekrajzpályázatot hirdet két kategóriában.

Az általános vagy középiskolai oktatási intézmények, valamint speciális szervezetek/intézmények közösen, akként pályázhatnak, hogy egy-egy pályázatot együttműködésben több intézmény nyújthat be, azonban ezekből legalább egynek speciális intézménynek kell lennie. Speciális szervezet/intézmény bevonása hiányában a pályázati anyag nem kerül értékelésre.

A kiírás szempontjából speciális minden olyan intézmény vagy szervezet (egyesület, alapítvány), amely fogyatékkal élő vagy tartósan beteg gyermekek nevelését, gondozását, közvetlen támogatását végzi.

A jogi tudatosság elősegítése, a felnövekvő generációk jogi érzékenyítése, az adott korosztály igazságszolgáltatással kapcsolatos szemléletének megismerése mellett a pályázat célja, hogy hangsúlyozza az egészséges, valamint a fogyatékkal élő vagy tartósan beteg gyermekek közötti kommunikáció fontosságát, a pályázati együttműködésből eredő kapcsolatok kialakításának lehetőségét.

A Debreceni Törvényszék és a ZOOM Egyesület a pályázattal szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy szükséges a társadalomban élő – a „beteg”, a „fogyatékossággal élő” fogalmakhoz kapcsolódó – sztereotípiák meghaladása!

A pályázatokat 2019. április 15. napjáig lehet benyújtani postai úton vagy személyesen.

A pályaműveket háromtagú zsűri bírálja el, a díjazottak az Országos Bírósági Hivatal által biztosított támogatásnak köszönhetően tárgyjutalomban részesülnek.

A beérkezett alkotásokból a törvényszék és a ZOOM Egyesület a Debreceni Járásbíróság épületében kiállítást szervez. A tárlat ünnepélyes megnyitójára és a díjak átadására várhatóan 2019. május 24-én kerül sor.

2019. szeptember és október hónapban a zsűrizett anyagokat az Országos Bírósági Hivatallal együttműködve országos záró-kiállításon lehet megtekinteni.

A pályázati felhívás elérhető a Debreceni Törvényszék honlapján, a pályázat benyújtásához szükséges nyomtatványok innen ugyancsak letölthetők.

rajz palyazat

You have no rights to post comments