precizbanner

viktoriatours

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

akcio

gazdatél

aurabannermedium2

zoldvaros

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2020. február 25. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Vegyes gyümölcsleves

Óvári sertésborda rizi-bizivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gyümölcsleves

Csülökpörkölt sós burgonyával

"B" menü:

Paradicsomleves

Tarhonyás hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

buntetes

telivasar  

badogosablakállás

karosszeria

 

Debreceni Törvényszék 2019. február 15-én hirdetett határozatot abban a személyiségi jogi perben, melynek felperese Kósa Lajos. A bíróság megállapította, hogy a perben szereplő internetes honlapon 2015. október 25. napján megjelent cikk tartalmában megsértette a felperes emberi méltósághoz, jó hírnévhez, a becsülethez, a magánélet sértetlenségéhez fűződő személyiségi jogait, mivel a magánéletével kapcsolatban valótlan tényeket állított.

A törvényszék az alperest a jövőre nézve a fenti jogsértéstől eltiltja és kötelezte, hogy az újságcikket nyolc nap alatt távolítsa el a vagy.hu és a facebook internetes oldalakról.

A törvényszék kötelezte az alperest, hogy 15 nap alatt fizessen a felperes Kósa Lajosnak 500.000 forint sérelemdíjat és késedelmi kamatát.

A peres eljárás során alperes elsődlegesen azt a védekezést terjesztette elő az újságcikkel kapcsolatban, hogy nem ő a médiatartalom-szolgáltató, nem ő a kiadója az alperesnek. A bíróság megállapította azonban, hogy 2 éven át az alperes M. alapítvány az ügyben érdemben nyilatkozott és védekezett, többször nyilatkozott, hogy ő az internetes újság kiadója. 2 év után az alperes azt állította, hogy mégsem ő az internetes újság kiadója, amit a bíróság rosszhiszemű perlekedésnek minősítette, és jogerősen pénzbírsággal sújtotta mind az alperest, mind annak szervezeti képviselőjét.

A bíróság arra a következtetésre jutott, hogy az alperes az internetes újság kiadója és médiatartalom-szolgáltatója, ezért úgy tekintette, hogy az alperes felel az ott megjelölt újságcikkben megjelenő kijelentésekért.

A perbeli újságcikket és az abban található három linket és az azokról elérhető három újságcikket – a bírói gyakorlat szerint is – egységként kell kezelni. Bár a perbeli újságcikk tényállításmentesen van megfogalmazva, az mégis Kósa Lajos magánéletével kapcsolatban sugall negatív állításokat.

A felperesnek, mint közéleti szereplőnek nyilvánvalóan többet kell tűrnie a tényállítások és vélemények kapcsán, a közbeszéd témája lehet akár a magánélete is, ez azonban nem jelenti azt, hogy valótlan tényeket lehet állítani róla.

A döntés ellen fellebbezésnek van helye, így az nem jogerős.

Szóljon hozzá!