artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 19. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tárkonyos zöldségleves

Éhes ember kedvence hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreos palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Járásbíróság 2019. január 22-én előkészítő ülésen ítéletet hirdetett annak a négy vádlottnak az ügyében, akik több debreceni ingatlanba is betörtek, ahonnan több millió forint készpénzzel, ékszerekkel és más értéktárgyakkal távoztak.

 

Mind a négy vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését elismerték. A bíróság első- és másodrendű vádlottat 4 rendbeli társtettesként elkövetett lopás bűntettében és társtettesként elkövetett lopás vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért elsőrendű G. L.-t 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, feltételes szabadságra a vádlott nem bocsátható. Másodrendű vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetéssel és 3 év közügyektől eltiltással sújtotta. A vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követően feltételes szabadságra bocsátható.

A bíróság harmad- és negyedrendű vádlottat 2 rendbeli bűnsegédként elkövetett lopás bűntettében és bűnsegédként elkövetett lopás vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért S. S.-t 2 év börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltással sújtotta, míg I. J.-t 1 év 6 hónap börtönbüntetésre – 3 év próbaidőre felfüggesztve – és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2017. év második felében G. L. megállapodott J. B.-vel arról, hogy J. B. – részben tippadói – által előre megnevezett személyektől készpénzt, ékszereket és könnyen mozdítható értéktárgyakat fognak eltulajdonítani. A bűncselekmények elkövetésébe eseti jelleggel beszerveztek két férfit is, akikkel a megállapodás szerint egyenlő arányban akartak osztozkodni. Rájuk azért is volt szükség, mert az első és másodrendű vádlott vezetői engedéllyel nem rendelkezett, viszont a bűncselekmények elkövetéséhez gépjármű is kellett.

G. L. és J. B. 2018. január 27-én 5 óra 35 perc körül Debrecen, Lőrinc pap utcában – miután kifigyelték, hogy az ott lakók napok óta nincsenek otthon – megjelentek S. S. harmadrendű vádlott által vezetett személygépkocsival, majd mindhárman betörték a ház utcafronti ablakát. S. S. kint várakozott az autóban és figyelt, míg társai bemásztak házba, ahol értékek után kutattak. A három vádlott a házból eltulajdonított egy páncélszekrényt, amit betettek az autóba, majd azt később kifeszítették és a benne lévő közel 34 millió forintot, közel 500 ezer forint értékű különböző valutát, arany ékszereket magukhoz vették és egyenlő arányban elosztották. A széfet egy Nyíradony-Aradványpuszta mellett lévő mocsárba dobták, a bűncselekmény elkövetése során viselt ruházatukat elégették.

A nyomozó hatóság 2018. január 28-án házkutatást tartott a szökésben lévő elsőrendű vádlott hajdúsámsoni lakhelyén, ahol a bűncselekményből származó készpénzt, 477.500 forintot és egy abból vett okostelefont lefoglaltak. A harmadrendű vádlottnál aznap a rendőrök szintén megjelentek, majd a garázsa előtt elásva megtaláltak 12 millió forintot és 150.000 forint értékű valutát. A rendőrség a másodrendű vádlottnál 2018. január 31-én tartott házkutatást nyíradonyi lakcímén.

A rendőrök az eltulajdonított készpénz egy részét – közel 155.000 forint értékű valutát és több mint 11 és fél millió forintot az udvaron egy hamukupac alá rejtve megtalálták és lefoglalták. Elsőrendű vádlott ellen országos elfogatóparancsot adott ki a nyomozó hatóság, őt 2018. február 16-án debreceni búvóhelyén fogták el.

Első- és másodrendű vádlott I. J. negyedrendű vádlottal közösen 2017. november 2-án egy debreceni családi házhoz mentek. Negyedrendű vádlott a gépkocsiban várakozott, míg két társa a kerítésen átmászott, a házba a nyitott hátsó bejárati ajtón keresztül bement és onnan eltulajdonított egy pénzkazettát benne 270.000 forinttal, továbbá egyéb értéktárgyakat.

Egy debreceni családi háznál 2017. december 23-án este jelent meg első-,másod- és negyedrendű vádlott. Negyedrendű vádlott ekkor is a gépkocsiban várakozott és figyelt, míg társai a ház ablakát befeszítették és onnan közel 200.000 forint értékű valutát, arany ékszereket és szerszámgépeket loptak el. 2018. január 11-én egy Debrecen, Kishegyes úti cég irodájába tört be első-,másod- és harmadrendű vádlott, ahonnan egy üres pénzkazettát loptak el.

Dr. Sal Ildikó bíró a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte elsőrendű vádlott vonatkozásában, hogy többszörös visszaeső, mind a négy vádlott esetében pedig az üzletszerű elkövetést, a többszörös halmazatot, valamint az ilyen jellegű bűncselekmények elszaporodottságát. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy másod-, harmad- és negyedrendű vádlott büntetlen előéletű, mindannyian beismerő vallomást tettek, harmad-és negyedrendű vádlott a bűncselekményt bűnsegédként követték el, míg elsőrendű vádlott vonatkozásában azt, hogy kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia, az egészségi állapotát, valamint azt, hogy más bűncselekményekre kiterjedő beismerő vallomást tett.

Az elsőfokú bíróság határozata nem jogerős, az ügyész tudomásul vette, míg a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

A bíróság – ügyészi indítványra – G. L. vonatkozásában letartóztatást fenntartó végzést hozott, míg másod-és harmadrendű vádlott bűnügyi felügyeletét megszüntette. A végzés ellen elsőrendű vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

You have no rights to post comments