precizbanner

epervasa15

tavasz18.01

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. június 6. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Csülökpörkölt sós burgonyával

"B" menü:

Paradicsomleves

Brassói aprópecsenye sült burgonyával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

hasznaltkicsi

ilonatavasz2020  

 

A Debreceni Törvényszék illetékességi területén idén kinevezett bírák, titkárok és fogalmazók is részt vettek az Országos Bírósági Hivatal által rendezett Consilium Peritorumon. Büntető jogi szekcióban első helyen végzett dr. Bagossy Mária bírósági fogalmazó: Kártalanítás az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt témában.

A résztvevőket dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke köszöntötte, aki hangsúlyozta, hogy a magyar bírósági szervezet kiemelt figyelmet fordít az új generációra. A 2019-es képzési program komplex formában foglakozik a fogalmazók, bírósági titkárok és bírák képzésével. A fiatalok a tudományos munka területén és nemzetközi szinten is kipróbálhatják magukat.

Az OBH elnöke és dr. Darák Péter, a Kúria elnöke a 165, idén kinevezett bíró részére emléklapot adott át. Hajdú-Bihar megyéből dr. Elek László, dr. Cogoi Márk, dr. Pituk Emese, dr. Csilek Árpád, Moskovicsné dr. Tőkés Mónika, dr. Kálmánczi Antal János bírák vehették át az emléklapot. A Debreceni Törvényszék elnöke dr. Kahler Ilona Márta is elkísérte a rendezvényre az ifjú bírákat, amelynek keretében megrendezésre került a Mailáth György Tudományos Pályázat eredményhirdető ünnepsége is.

Címvédés a tudományos pályázaton

Mailáth György Tudományos Pályázatot immár ötödik alkalommal, minden évben egy-egy meghatározott mottó köré szervezik. 2018-ban ezek a változás és az állandóság a bíróságokon, illetve a 21. század kihívásai voltak.

Idén négy szekcióban 58 pályázó 66 dolgozatot adott be a pályázati felhívásra. A legnépszerűbb témák közé tartozott a kártalanítás, a teljesítménymenedzsment és a panasznap intézményének megújítása: az Ügyfélsegítő elindítása.

A tavalyi évhez hasonlóan a Debreceni Törvényszék ismét három díjat hozott el, amely egy remek eredmény annak tükrében, hogy idén is magas színvonalú pályaművek születtek.

A bírósági igazgatási szekció témakörben a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott fel dr. Boda Zoltán bírósági titkár: Teljesítménymenedzsment és munkateher mérés a bíróságokon témában. Vezetői kompetenciák témában dr. Baji Dóra Antónia bíró: „Vezetői gének” című pályázati anyaga második lett, míg a büntető jogi szekcióban első helyen végzett dr. Bagossy Mária bírósági fogalmazó: Kártalanítás az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt témában.

Szóljon hozzá!