TELEKOM BANNER

BOLDOG KARÁCSONYT!

Szatmári Bogi, 9 éves

Szatmári Bogi 9 éves

Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola Berettyóújfalu

2018karivirag

lily

millenniumkicsi2

gazdatél

aurabannermedium2

2018trendykaracsonykicsi

Berettyó Kártya 2017 borító

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. december 15. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Pirított tésztaleves

Rakott káposzta

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

veradas

koboreb

ilonabanner2018  

viastein

 TELEKOM BANNER

A Debreceni Járásbíróság 2018. november 27-én ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, aki 2014. januárjától 2015. szeptemberéig kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kereskedett Debrecenben.

Az elsőfokú bíróság T. S. vádlottat bűnösnek mondta ki kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, oktatási feladatok ellátására rendelt épület közvetlen környezetében elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, valamint kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében.

Ezért őt, mint különös visszaesőt halmazati büntetésül 6 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte, vele szemben vagyonelkobzást rendelt el, egyben kötelezte 1.422.836 forint bűnügyi költség megfizetésére. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2014. januárjában elhatározta, hogy marihuána, valamint amfetamin tartalmú por, azaz speed értékesítéséből tesz szert jövedelemre. A kábítószereket ismeretlen forrásból szerezte be, majd értékesítette a vele kizárólag e célból kapcsolatban álló személyek részére 2014. januárjától elfogásáig.

A vádlott 2015. szeptember 3-án délután egy debreceni iskolától néhány méterre leszólított egy gyermekeire várakozó nőt, akinek ingyenesen átadott egy fehér port tartalmazó műanyag zacskót. A nyomozás során lefoglalt tasak felületén amfetamint tartalmazó anyagmaradványt azonosítottak.

A vádlott 2015 szeptemberében vásárolt 10 gramm ADB-FUBINACA nevű pszichoaktív anyagot egy ismeretlen személytől. Úgy tervezte, hogy a kábítószer egy részét elfogyasztja, másik részét pedig értékesíti. 2015. szeptember 5-én este hívta fel a sértett, akivel később egy belvárosi nonstop élelmiszerbolt előtt találkoztak. A férfi csaknem 3 gramm kábítószert vásárolt a vádlottól, amellyel barátaihoz ment, hogy közösen fogyasszák azt el. A négy barát azonban a pszichoaktív anyag felszívása után nem sokkal rosszul lett, majd mindannyian eszméletüket vesztették. Az Országos Mentőszolgálat másnap kora reggel értesítette a rendőrséget arról, hogy egy férfi meghalt, három másikat pedig a DEOEC sürgősségi osztályára szállítottak. A férfi egyértelműen az ADB-FUBINACA által okozott mérgezésbe halt bele.

T. S.-hez akkor este egy másik vevőtől is telefonhívást kapott. A vádlott neki is ugyanott - Debrecen belvárosában -, 10 ezer forint értékben adott el a pszichoaktív anyagból. A vevő két barátjával a Déri téren találkozott, ahol a frissen vásárolt kábítószer egy részét közösen elfogyasztották. Nem sokkal később mindhárom fogyasztó rosszul lett, ketten eszméletüket vesztették. Az OMSZ őket is a DEOEC sürgősségi osztályára vitte be, ketten életveszélyes állapotba kerültek a drogtól. A vádlott és az ügy többi szereplője is rendszeresen kábítószerezett, már a vádbeli napot megelőzően is.

A vádlottat másnap délelőtt fogták el otthonában a rendőrök, ahol a házkutatás során több kannabisszal és más kábítószerrel szennyezett eszközt, illetve kisebb mennyiségű kábítószert is lefoglaltak.

Dr. Mocsáry Eszter bíró az ítélet szóbeli indokolása során kiemelte: nemcsak az elkövetők, hanem a fogyasztók számára is intő jel, hogy senki sem tudhatja, hogy amit az utcán vásárol, az mit tartalmaz. A vádlott által árult szertől egy ember meghalt, hatan kórházba kerültek, többen közülük kómába estek.

A bíróság a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetett előéletű, a bűncselekményt más büntetőeljárás és kényszerintézkedés hatálya alatt, hosszú időn át követte el. Szintén súlyosító körülmény a kábítószer mennyisége, valamint az ilyen jellegű bűncselekmények elszaporodottsága.

Ugyanakkor nyomatékos enyhítő körülményként vette figyelembe az időmúlást, valamint a vádlott részbeni, ténybeli beismerő vallomását és megbánó magatartását.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője a bűncselekmények téves minősítése és enyhítése végett jelentett be fellebbezést. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta. A büntetőügy másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Szóljon hozzá!