TELEKOM BANNER

BOLDOG KARÁCSONYT!

Szatmári Bogi, 9 éves

Szatmári Bogi 9 éves

Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola Berettyóújfalu

2018karivirag

lily

millenniumkicsi2

gazdatél

aurabannermedium2

2018trendykaracsonykicsi

Berettyó Kártya 2017 borító

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. december 15. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Pirított tésztaleves

Rakott káposzta

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

veradas

koboreb

ilonabanner2018  

viastein

 TELEKOM BANNER

A Püspökladányi Járásbíróság Dr. Szilvási László vezette büntetőtanácsa 2018. november 20-án előkészítő ülésen ítéletet hirdetett annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki 2018 májusában egy konyhakéssel megtámadott egy idős nőt és pénzt követelt tőle.

Az új büntetőeljárási törvény értelmében minden büntetőügyben a vádemelést követően, a tárgyalás előkészítése érdekében kötelező előkészítő ülést tartani. Az előkészítő ülés nyilvános, azon az ügyész ismerteti a vád lényegét, megjelöli a bizonyítékait, valamint a vádlott beismerése esetére indítványt tesz a büntetés nemére és mértékére is. Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt cselekmény elkövetését a vádirat szerint elismeri, és a tárgyaláshoz való jogáról lemond, a bíróság a beismerő nyilatkozatát elfogadhatja, ebben az esetben már az előkészítő ülésen ítélet születhet.

Jelen ügyben a fiatalkorú vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte. A bíróság M. D.-t – aki az elkövetéskor még 16. életévét sem töltötte be – bűnösnek mondta ki a felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletében, ezért őt 3 év javítóintézeti nevelésre ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2018. május 30-án délelőtt a fiatalkorú vádlott egy hajdú-bihari községben azon gondolkozott, hogy hogyan tudna pénzhez jutni. A fiú elhatározta, hogy otthona szomszédságában kirabol egy idős nőt, akiről azt gondolta, hogy a nyugdíját otthon tartja. A vádlott délután magához vett egy 25 centiméter pengehosszúságú konyhakést, valamint egy kötött sapkát – melyre két nyílást vágott, hogy maszkként használhassa – és elindult a 79 éves, mozgáskorlátozott sértetthez. A 16 éves fiú a hátsó kerítésen keresztül bemászott az udvarra, a fejére húzta a kötött sapkát, hogy az arcát eltakarja, majd megbújt a melléképület mellett és várta, hogy a kertben tartózkodó sértett visszamenjen a házba. Amikor az idős nő bement a házába, nyitva hagyta a bejárati ajtót, amit a vádlott kihasznált. Utánament és a nála lévő kést a sértett nyakához tartotta, majd felszólította, hogy adjon neki pénzt, mert ha nem, megöli. A megrémült sértett közölte, hogy nem kap nyugdíjat és nincs otthon pénze, mire a vádlott úgy meglepődött, hogy a házból üres kézzel távozott.

A sértett később hazaérkező fiának hívására a helyszínen megjelenő rendőrök a nyomkutatást követően otthonában fogták el a vádlottat, akinél a bűncselekmény során használt eszközöket is megtalálták.

A bíróság ítéletét az ügyész, a vádlott, védője és a törvényes képviselő is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Szóljon hozzá!