artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. november 28. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Minestrone leves

Sertésszelet kolbásszal, mozzarellával grillezve, jázmin rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék 2018. szeptember 19-én az új büntetőeljárási törvény értelmében előkészítő ülést tartott a K. A. ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, 8 rendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérlete és 1 rendbeli védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntett kísérlete miatt indult büntetőügyben.

A vádlott az előkészítő ülésen a tárgyalás tartási jogáról lemondott, valamint beismerő vallomást tett, amit a bíró elfogadott.

A bíróság a vádlottat, mint többszörös visszaesőt halmazati büntetésül életfogytig tartó fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Feltételes szabadságra legkorábban 30 év múlva bocsátható.

A törvényszék elfogadta a vádirati tényállást. Eszerint a férfi 2017 nyarán egy nyíregyházi hajléktalan szállóról átköltözött egy debreceni hajléktalan szálóra. A vádlott a városban alkalmi munkákat végzett, majd a kapott pénzt italra és gyógyszerre költötte. K. A. 2018. február 18-án Debrecen főterén észrevette a sértettet, akivel előtte már többször találkoztak és megkínálták egymást itallal. A beszélgetés során a férfi és a nő megállapodtak abban, hogy együtt kimennek a Nagyerdőre, ahol közösülni akartak. A 33 éves férfi és a sértett gyalog indultak útnak, amely során tovább ittak a náluk lévő borból, így mire kiértek az erdőbe, addigra mindketten nagyon ittas állapotba kerültek. Az állatkerttel szemben lévő stadionnál lefordultak balra és bementek az erdőbe, ahol megpróbáltak közösülni, mely nem sikerült. A sértett közölte, hogy ezt abba akarja hagyni, mire szóváltás alakult ki köztük. K. A. ekkor agresszív lett, majd dulakodni kezdtek, amely során mindketten a földre kerültek. A földön fekvő nőt a férfi ököllel megütötte és továbbra is próbált a sértettel közösülni, mely eredménytelen maradt. A 33 éves férfi áldozatát ököllel állon vágta, majd alkarjával a nő nyakára ránehezedett. A vádlott egy idő után már csak azt vette észre, hogy a sértett nem lélegzik. Mikor a férfi rájött arra, hogy mit tett, felöltözött és a helyszínről a hajléktalan szállóra távozott. A nő holttestére járókelők találtak rá, akik értesítették a rendőrséget.

A tényállás szerint a férfi 2018. február 20-án délután Debrecen belvárosában nyolc nőt és egy az édesanyjával sétáló 13 éves gyermeket bántalmazott úgy, hogy minden előzetes szóváltás nélkül ököllel arcon ütötte őket. Az egyik sértett nem vesztette el lélekjelenlétét és felhívta a segélyhívót, majd a kiérkező rendőrök a férfit a helyszíntől nem messze elfogták. A nők és a gyermek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, mértékére és a sérült testtájékokra megállapítható, hogy a vádlott szándéka a sértetteknek nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

Dr. Virágh Pál bíró kiemelte, hogy a nyomozati munka, amely alapján azonosították az emberölés elkövetőjét alapos és színvonalas volt, továbbá az ülésen elfogadta az ügyész által felsorolt bizonyítékokat. Mint mondta: a vádlott cselekményével az átlagot lényegesen meghaladó testi és lelki gyötrelmet okozott, amely a szokásostól eltérő lelketlenséggel, a sértett emberi méltóságának megalázásával történt. A puszta kézzel elkövetett emberölés – amelyhez szexuális indíttatás is társult – az egyik leggátlástalanabb magatartás.

A bíróság a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte a vádlott büntetett előéletét, azt hogy többszörös visszaesőnek minősül, a bűncselekményeket ittas állapotban, nőkkel szemben követte el, továbbá a személy elleni bűncselekmények elszaporodottságát.

Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe azt, hogy a vádlott az eljárás során beismerő vallomást tett, valamint azt, hogy a testi sértések kísérleti szakban maradtak.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vették, így az jogerős.

You have no rights to post comments