TELEKOM BANNER

virag

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatél

aurabannermedium2

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. november 19. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Lebbencsleves

Tejszínes, gombás karajszelet, burgonyakrokettel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Paradicsomleves

Rizses hús

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Natúr csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

Napi menü:

Köménymagleves

Töltött paprika

veradas

koboreb

  viastein

 TELEKOM BANNER

10 hónap fogházbüntetésre ítélte – két évre felfüggesztve - a Berettyóújfalui Járásbíróság azt a férfit, akinek kutyái kétszer is emberekre támadtak Hencidán. Az ügy másodrendű vádlottját – az elsőrendű vádlott édesanyját – 2 évre próbára bocsátotta a bíróság. A kutyák gazdáit a bíróság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt mondta ki bűnösnek.

A bírósági tényállás szerint a két vádlott együtt lakott egy hencidai családi házban, ahol több nagytestű, kaukázusi kutyát tartottak. Az állatokról közösen gondoskodtak. A kutyákat az első udvartól egy nehézkesen működő tolózáras kiskapu választotta el.

2015. október elsején egy helybeli, 72 éves asszony kerékpározott el a vádlottak háza előtt. Az elsőrendű vádlott éppen trágyát szállíttatott, ezért nyitva volt a ház nagykapuja. A férfi rövid időre hátra ment az udvarba, őrizetlenül hagyta a nyitott kaput, az egyik kaukázusi kutya kiszaladt az utcára és felborította az ott elhaladó sértettet. Röviddel ezután a másik két nagytestű kutya is odafutott az idős asszonyhoz, de nem tudták őt megharapni. A sértettnek úgy sikerült ezt megakadályoznia, hogy maga fölött tartotta a biciklit. A másodrendű vádlott eközben a konyhában volt, így nem tudhatta, hogy felügyelet nélkül maradt a kapu. Az idős sértett combcsont törést szenvedett, fél év alatt gyógyult fel.

Bár az első támadás után a vádlottak a kertkapu tolózárját egy madzaggal is megerősítették, 2017 augusztusában újra támadtak a kutyák. Két rokon érkezett látogatóba a vádlottakhoz, akik felajánlották vendégeiknek, hogy vigyenek magukkal körtét, így az egyik asszony kiment az udvarra gyümölcsöt szedni. 85 éves édesanyja éppen egy szatyorért lépett vissza a házba, amikor a két kaukázusi kutya kinyitotta az alsó udvar kiskapuját és rárontott a körtefa alatt álló sértettre. Az asszony kiabálására az elsőrendű vádlott kijött a házból és visszazavarta a kutyákat. A sértettet az egyik kutya a lapockájánál, a másik a combján harapta meg.

A hatósági állatorvos a kutyák 14 napos megfigyelését rendelte el, de veszettségre utaló tünetek nem jelentkeztek. A második támadást követően egyébként a vádlottak a hátsó udvar góréja alatt egy kennelt alakítottak ki, azóta azonban a kutyák végleg elkerültek tőlük.

A bíróság indoklásában elhangzott: a hanyagság megállapítható, a vádlottak nem jártak el körültekintően, az első támadást a férfi mulasztása okozta, de ezt követően megelőzhették volna, hogy az állatok újra emberre támadjanak. A vádlottak tudták, hogy a kutyák agresszívek, így még figyelmesebbnek kellett volna lenniük.

A Berettyóújfalui Járásbíróság az ítélet kiszabása során súlyosító körülményeket nem állapított meg, enyhítő körülményként vette ugyanakkor figyelembe a két vádlott büntetlen előéletét és az időmúlást.

A vádlottak és a védő tudomásul vette az ítéletet, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

Szóljon hozzá!