precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

crisantemo berettyó

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. október 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Palócgulyás

Párizsi csirkemell sült burgonyával, dresszinges friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Csikóstokány tésztával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

 szintoktatas3

precizbannerkicsionkentesseg

A Debreceni Járásbíróság ma hirdetett ítéletet abban a büntetőügyben, melynek elsőrendű vádlottja 2016 nyarán két gyalogost gázolt el Debrecenben.

Az elsőfokú bíróság a S.Á. elsőrendű vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért őt halmazati büntetésül 3 év 10 hónap fogházbüntetéssel és 4 év közúti járművezetéstől eltiltással sújtotta. Sz.K. másodrendű vádlottat pedig járművezetés tiltott átengedése vétsége miatt 6 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A bíróság a bizonyítási eljárást lefolytatva ítéleti tényállásban megállapította: a vádlottak 2016. május 31-én egy debreceni garázs előtt találkoztak, ott szeszes italt fogyasztottak. Innen éjfélt követően indultak el úgy, hogy a másodrendű vádlott – aki tudott arról, hogy S.Á alkoholt fogyasztott – megkérte az elsőrendű vádlottat, hogy vezessen. Egy ideig kocsikáztak, több helyen megálltak. A baleset helyszínéhez 02 óra 40 perc körül érkeztek, az elsőrendű vádlott ekkor 95-100 km/h sebességgel közlekedett a benzinkút irányába. A sebesség túllépése miatt a balra ívelő kanyart nem tudta bevenni, sodródni kezdett, a gépkocsival felszaladt az útpadkára, és az ott tartózkodó sértetteket elütötte. A gépkocsi egy fának ütközve a tetejére borulva állt meg. A baleset következtében egy 28 éves férfi a helyszínen életét vesztette, egy 19 éves lány súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, melyek maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak.

Dr. Tóth Ildikó bíró az ítélet indokolásakor kifejtette: a gépkocsi kisodródását, így a balesetet az igen jelentős sebességtúllépés okozta, az elsőrendű vádlott a megengedett 50 km/h helyett 95-100 km/h sebességgel haladt. S.Á a balesetet megelőzően alkoholt és kábítószert is fogyasztott, ittas állapotban volt, amikor a gépjármű hozzá került. Viszont azt már kétséget kizáróan nem lehetett bizonyítani, hogy a baleset bekövetkeztekor ezek befolyásoltsága alatt állt.

A büntetés kiszabásakor a bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy az elsőrendű vádlott vezetői engedéllyel nem rendelkezett, a megengedett sebesség duplájával közlekedett és okozott balesetet, valamint azt, hogy egy fiatal lány maradandó fogyatékossága is bekövetkezett. Enyhítő körülményként vette figyelembe a büntetlen előéletét, a bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását. A bíróság mindkét vádlottnál enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, míg a másodrendű vádlott esetében azt is, hogy két kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. 

A Debreceni Járásbíróság ítélete nem jogerős, az ügyész, a másodrendű vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, az elsőrendű vádlott és védője pedig felmentésért fellebbezett.

Szóljon hozzá!