precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

crisantemo berettyó

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. október 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Palócgulyás

Párizsi csirkemell sült burgonyával, dresszinges friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Csikóstokány tésztával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

 szintoktatas3

precizbannerkicsionkentesseg

Bűnösnek mondta ki a Debreceni Törvényszék kereskedéssel, oktatási feladatok ellátására rendelt épület területén, illetve annak közvetlen környezetében, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében azt a három vádlottat, akik 2014 és 2015 között a Debreceni Egyetem Kassai úti campusában árultak kábítószert. A törvényszék P.Gy. elsőrendű vádlottat 7 év fegyházbüntetésre, O.G. és T.J. másod- és harmadrendű vádlottakat pedig 6-6 év fegyházbüntetésre ítélte, illetve eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától is. A vádlottaktól a bíróság összesen csaknem 5 és félmillió forint vagyonelkobzást rendelt el, illetve kötelezte őket mintegy 1,7 millió forint bűnügyi költség megfizetésére.

A Debreceni Törvényszék tanácsa elfogadta a módosított vádirati tényállást. Eszerint T. J. 2011-től kezdve vásárolt és árult marihuánát, a másodrendű vádlottal, O. G.-vel egy szórakozóhelyen ismerkedett meg, 2014 elején. Megállapodtak abban, hogy a harmadrendű vádlott O. G.-nek nagyobb mennyiségű kábítószert ad el. A másodrendű vádlott másfél év alatt legalább 50 alkalommal, összesen 2500 gramm marihuánát vásárolt, több mint 3 millió 700 ezer forint értékben. A két vádlottat 2015 júliusában fogta el a rendőrség, ekkor 70 gramm gomba cserélt éppen gazdát. A szintén budapesti P. Gy. Zs. - az elsőrendű vádlott - egyetemistaként került Debrecenbe és hallgatóként a Kassai úti kollégiumban lakott. Családjának anyagi helyzete megromlott, ezért határozta el, hogy egyetemi diáktársainak kábítószert értékesít. 2014 őszén vette fel a kapcsolatot O. G.-vel, majd heti-kétheti rendszerességgel, alkalmanként 50 gramm marihuánát vett tőle, hogy aztán a saját hasznával továbbadja. Az elsőrendű vádlott legalább 20 alkalommal, alkalmanként 50 gramm marihuánát vett O. G.-től, összesen 1 millió 800 ezer forintért.

Az ítélet indoklásában elhangzott: a három vádlott alapvetően beismerte a bűncselekmény elkövetését. Mindhármuk esetében személyi, családi körülmények állnak a háttérben, ez az oka annak, hogy a bűn útjára léptek.

A Debreceni Törvényszék tanácsa az ítélet kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlottak fiatal felnőtt korát, az időmúlást, büntetlen előéletüket, beismerő vallomásukat és hogy valamennyien megbánták a bűncselekmény elkövetését. Súlyosító körülményként értékelte ugyanakkor a bűncselekmény elszaporodottságát.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész, valamint az elsőrendű vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért, a másod- és harmadrendű vádlott és védője pedig enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Az ügyész az elsőrendű vádlott előzetes letartóztatását, a másik két vádlott esetében háziőrizet elrendelését indítványozta. A bíróság enyhébb kényszerintézkedésekről döntött: az elsőrendű vádlott esetében elrendelte, a másod- és harmadrendű vádlott esetében pedig fenntartotta a lakhelyelhagyási tilalmat. A végzés ellen csak az ügyész fellebbezett.

Szóljon hozzá!