artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 21. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves

Barbecue csirkés tortilla tekercs hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreo krémes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék mai nyilvános ülésén megváltoztatta a Hajdúszoboszlói Járásbíróság azon ítéletét, melyben hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek Cs. Norbert vádlottat tavaly szeptemberben.

A másodfokú bíróság a kiszabott 4 év börtönbüntetést törvényi rendelkezésnél fogva fegyházbüntetésre változtatta meg, tekintettel arra, hogy a vádlott többszörös visszaesőnek minősül.  A törvényszék a korábban kiszabott 2 év helyett 4 évre súlyosította a vádlott  közúti járművezetéstől eltiltását. Az elsőfokú döntésnek megfelelően Cs. Norbert 4 évig nem gyakorolhatja a közügyeket.

A másodfokú bíróság megállapította, hogy a járásbíróság az eljárási szabályoknak megfelelően folytatta le eljárását, az ügy tényállását helyesen állapította meg.

Eszerint a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság ismeretlen tettessel szemben indított nyomozást, 2016. június elsején ugyanis elloptak egy terepjárót egy hajdúszoboszlói ház udvaráról. Másnap a hajdúszováti körzeti megbízott ráismert a keresett járműre és felismerte az autót vezető vádlottat is, aki Hajdúszovát felől Debrecen irányába haladt. A hajdúszoboszlói rendőrök értesítése után az egyenruhások az úton próbálták megállítani az autóst, aki azonban figyelmen kívül hagyott minden jelzést és felszólítást, s tovább száguldott. Három rendőrautó, bennük hét rendőrrel, hat kilométeren át üldözte szirénázva Cs. Norbertet. A férfi hirtelen bekanyarodott az út menti gabonával bevetett szántóföldre, megtett egy kört, majd visszahajtott a kövesútra és folytatta ámokfutását. Amíg a vádlott a vetésen körözött, az egyik rendőrautó megállt az úton. Az autóból kiszálló rendőrzászlós megállásra szólította fel a közeledő vádlottat, aki azonban nem, hogy nem tett ennek eleget, hanem veszélyesen meg is közelítette a rendőrautó mellett álló rendőrt. A zászlós egy lépést hátralépett, ezért nem esett bántódása. A vádlott olyannyira közel haladt el, hogy az autójának visszapillantó tükrével elsodorhatta volna a sértettet. A rendőr és a terepjáró között körülbelül fél méter lehetett a távolság. Miközben Cs. Norbert elszáguldott a rendőr mellett, a zászlós pisztolyával belelőtt a terepjáró jobb első kerekébe. A kerék engedni kezdett, a vádlott nem sokkal később egy árokban landolt, de megúszta sérülés nélkül.

Dr. Hutkai Mariann tanácselnök a határozat indokolásakor kiemelte: a vádlottnak azt a védekezését, miszerint öt méter távolságot tartott a sértettől, a sértett, a tanúk vallomásai, a helyszíni szemle, igazságügyi szakértői vélemény és videófelvétel is cáfolta. A Debreceni Járásbíróság helyesen állapította meg, amennyiben a sértett nem lép hátra, akkor a terepjáró visszapillantó tükrével elsodorta volna a rendőrt.

A Debreceni Törvényszék döntésével a Debreceni Járásbíróság ítélete a mai napon jogerős és végrehajtható.

You have no rights to post comments