artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség az elkövető ellen tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

A vádlott 14 éves lánya 2014-ben ismerkedett meg Berettyóújfaluban az egyik lakásotthonban élő barátnőjével.  A lányt a barátnője többször is rávette arra, hogy együtt igazolatlanul  hiányozzanak a tanítási órákról, amit a vádlott nem nézett jó szemmel, a sértettet emiatt 2016-ban többször is bántalmazta.

2017. április 23-án a sértett nevelői engedéllyel utazott Körösszakálba a barátjához, ekkor vele tartott a vádlott lánya is, aki azonban erről nem szólt az anyjának. A sértett és a barátnője megállapodtak abban, hogy az utolsó busszal utaznak haza, a sértett este fel is szállt a buszra, azonban a vádlott lánya nem volt hajlandó visszamenni Berettyóújfaluba.

A sértett 20 óra körül érkezett meg Berettyóújfaluba és a városközpontban lévő megállóhelyen meglátta a vádlottat, aki felszólította, hogy azonnal szálljon le. Miután a sértett leszállt, a feldühödött vádlott azonnal szidalmazni kezdte, majd őt többször megpofozta amiatt, hogy a lánya nem jött haza.

Ezt követően a vádlott a hajánál és a karjánál fogva gyalogosan húzta magával a sértettet a közelben található rendőrség épületéig annak ellenére, hogy a sértett már közölte, hogy a barátnője Körösszakálban pontosan hol van. A vádlott a rendőrségen történt megbeszélést követően sem engedte el a sértettet, odahívta a gépkocsival lévő fiait, majd a sértettet annak akarata ellenére beültette a járműbe és mind a négyen elmentek Körösszakálba.

A sértett által megadott címen megtalálták a vádlott lányát, beültették az autóba, majd visszautaztak Berettyóújfaluba, ahol a vádlott csak  a lakásotthon közelében engedte kiszállni a sértettet a gépkocsiból.

A bántalmazás következtében a sértett bal oldali dobhártyarepedést szenvedett, mely sérülés 8 napon belül gyógyult. A sértett és törvényes képviselője a vádlottal szemben joghatályos magánindítványt terjesztett elő a könnyű testi sértés vétsége vonatkozásában.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Az ügyészség a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

You have no rights to post comments