precizbanner

epervasa15

tavasz18.01

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. június 6. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Csülökpörkölt sós burgonyával

"B" menü:

Paradicsomleves

Brassói aprópecsenye sült burgonyával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

hasznaltkicsi

ilonatavasz2020  

 

9 hónap szabadságvesztésre ítélte – 2 év próbaidőre felfüggesztve – a Hajdúböszörményi Járásbíróság azt a férfit, aki hangosbemondóval járta Hajdúnánást és úgy gyűjtött használt akkumulátorokat a településen. A bíróság B. Norbertet veszélyes hulladékra elkövetett, hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettében mondta ki bűnösnek, gyorsított eljárásban.

B. Norbert 2017 március 31-én igazoltatták a rendőrök Hajdúnánáson, mert nem volt bekötve és menet közben telefonált. Az autó átvizsgálása közben találtak rá a gépkocsi utasterében hat darab használt akkumulátorra. A férfinak nem volt engedélye, hogy veszélyes hulladéknak minősülő akkumulátorokat gyűjtsön és szállítson. Ez ugyanis hulladékkezelési tevékenységnek minősül, így engedélyköteles. A vádlott így többek között a hulladékról szóló törvényt, illetve az elem és akkumulátorhulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységről szóló kormányrendelet előírásait is megszegte. Az ügyészség feljegyzésében kiemelte: az akkumulátor veszélyes hulladék, az akkumulátorsav bőrre kerülve komoly sérülést, gőzét belélegezve súlyos egészségkárosodást okoz.

B. Norbert elismerte a bűncselekmény elkövetését. Mint elmondta, családja szociális segélyekből él, és a használt akkumulátorok adásvételével próbált jövedelmet szerezni. Hangosbemondóval járta az utcákat, párszáz forintért megvette az akkumulátorokat, majd azokat MÉH telepeken adta le. Elismerte, hogy sem neki, sem az autónak nem volt engedélye veszélyes hulladék gyűjtésére és szállítására, de nem tudott arról, hogy a használt akkuk felvásárlásával bűncselekményt követ el. Az akkumulátorokat egyébként mindig a megfelelő telepeken adta le.

A bíróság a vádlottat előzetes mentesítésben részesítette. Erkölcsi bizonyítványába tehát a mostani bűncselekmény és a büntetés nem kerül bele.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség tudomásul vette a határozatot, a vádlott és védője azonban enyhítésért fellebbezett.

A törvény egyébként úgy rendelkezik, hogy a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése 1 – 5 év közötti szabadságvesztéssel sújtható.

Szóljon hozzá!