artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék a mai napon tartott nyilvános ülésen kihirdetett ítéletével az S.I. vádlott ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében a Debreceni Járásbíróság 2017. január 12-én hozott ítéletét megváltoztatta.

A vádlottal szemben egy másik büntetőügyben kiszabott 8 hónap, 1 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaidejének időtartamát a jelen ügyben kiszabott szabadságvesztés tartamával meghosszabbította a Büntető Törvénykönyv kötelező rendelkezésének megfelelően.

Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét – melyben S.I. vádlottat bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében, s ezért 5 év fegyházbüntetéssel, valamint 5 év közügyektől eltiltással sújtotta – helybenhagyta.

Dr. Hutkai Marianna, a másodfokú tanács elnöke az ítélet szóbeli indokolásakor elmondta: a törvényszék az elsőfokú ítéletet teljes terjedelmében felülbírálta. A járásbíróság az eljárási szabályokat betartotta, ügyfelderítési és indokolási kötelezettségének egyaránt eleget tett, a vádlott bűnösségét és a bűncselekmény jogi minősítését is helyesen állapította meg.  

S. Imre 2016. május 14-én barátaival érkezett Hajdúböszörményből Debrecenbe, ahol egy panzióban szálltak meg.  Másnap reggel a barátok hazamentek, és mivel a pénzük is elfogyott, S. Imre elhatározta, hogy bűncselekmény útján pénzt szerez. A panzióban magához vett egy konyhakést, elindult Debrecenben alkalmas helyszínt keresni, de a pünkösdi ünnepek miatt szinte minden üzlet zárva volt. S. Imre azonban kifigyelte, hogy a Darabos utca elején található Nemzeti Dohánybolt nyitva van, és kevés a vásárló, így 10 óra 50 perc körüli időben bement a trafikba. A dohányboltban rosszullétre hivatkozott, vizet kért az eladótól, megitta, majd leült a pult végében található székre, és kért még egy pohárral. Miközben az eladó a vizet engedte neki, a vádlott felállt, a zsebéből elővette a panzióból magához vett kést, és azt jobb kezében tartva felszólította az eladót - „most add ide a bevételt!” kijelentéssel - a boltban található pénz átadására. Az eladó a kasszát kinyitotta, és az abban lévő 106.500 forintnyi papírpénzt odaadta a vádlottnak. S. Imre arra is figyelmeztette a trafik eladóját, hogy ne nyomja meg a pánikgombot, és ne hívja a rendőröket, majd távozott. Egy non-stop üzletben a boltosokkal taxit hívatott, először Hajdúböszörménybe vitette volna magát, majd az útirányt módosította Hajdúnánásra. A rendőrség azonban Hajdúvidet elhagyva a taxit feltartóztatta, és a vádlottat elfogta. S. Imrénél a rendőrök a pénzt és a kést is megtalálták.

A másodfokú bíróság a vádlott büntetésének súlyosítására irányuló ügyészi indítványt nem találta indokoltnak, mivel úgy ítélte meg, az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartama szükséges, ám egyben elegendő. A vádlott mindvégig beismerte és megbánta tettét, amiért bocsánatot kért, az eljárás során együttműködött a hatóságokkal, valamint a cselekmény elkövetésekor fiatal felnőtt volt.

A Debreceni Törvényszék határozatával a Debreceni Járásbíróság ítélete a mai napon jogerőre emelkedett és végrehajthatóvá vált.

You have no rights to post comments