artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A Debreceni Törvényszék sikeresen pályázott az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett 2016. évi Ráth György Bírósági Történelem és Hagyományápolás című pályázatra. A Berettyóújfalu jogszolgáltatását bemutató kötet elkészítését az Országos Bírósági Hivatal a pályázat keretében támogatja.

A pályázat célja, hogy minél többen megismerjék a berettyóújfalui jogszolgáltatás történetét, a szűkebb és tágabb társadalmi, építészeti környezet emlékeit, a nemzet múltjához kapcsolódó történéseket.

A kilenc tanulmányt felsorakoztató kötet Bihar vármegye törvényszékeinek működését, Bihar vármegye jogszolgáltatásának, a Berettyóújfalui Járásbíróságnak, valamint Berettyóújfalu városának történetét dolgozza fel.  A reprezentatív kiadványban helyet kap a járásbíróság megszervezését, épületét, második világháborús időszakát, dr. Barcsay László, királyi járásbírósági elnök életútját, a bihari irodalomban megjelent érdekes jogi eseteket és a bíróság dolgozóinak arcképcsarnokát feltáró tanulmány.

A kötet ünnepélyes bemutatójára 2017. május 23-án, „A város napja” rendezvénysorozat keretében kerül sor Berettyóújfaluban.

You have no rights to post comments