artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Másfél év börtönbüntetésre ítélte – két évre felfüggesztve - a Berettyóújfalui Járásbíróság azt a vádlottat, aki tavaly január elsején rátámadt egy ápolónőre a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban. A bíróság B. Pétert közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek.

A bíróság elfogadta a vádirati tényállást. Eszerint B. Pétert ittas állapota miatt 2016. január 1-jén hajnalban az Országos Mentőszolgálat a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház sürgősségi ambulanciájára szállította. Kezelése az osztály sokktalanító helyiségében lett volna, amelyet az ügyeletes orvos megérkezéséig két ápolónő kezdett meg. A vádlott érkezésétől kezdve agresszív volt, kiabált, trágár szavakat használt. Miután a vizsgáló ágyra feküdt, az egyik ápolónő felhúzta a pólóját, hogy EKG vizsgálatot végezzen. B. Péter azonban kezével hadonászni, lábaival rugdosni kezdett, az EKG vezetékeit látva ugyanis azt hitte, hogy le akarják őt kötözni. B. Péter leszállt az ágyról, dulakodni kezdett az ápolónővel, olyan szinten, hogy a sértett egyenruhája is elszakadt. Az asszony elesett, mire a férfi rátérdelt a derekára és kezét ökölbe szorítva ütésre emelte. Az ütést a vizsgálóban lévő másik ápolónő akadályozta meg. Miután a sértett felkászálódott a földről, a vádlott megint nekitámadt. Jobbra-balra ráncigálta, míg az asszony újra a földre került. A vádlott ismét meg akarta ütni az ápolónőt, de kolléganője újfent közbelépett és megakadályozta az ütést. A vádlott végül visszafeküdt a vizsgáló ágyra, de tovább szidalmazta a két nőt. Az ápolók értesítették a kórház biztonsági szolgálatát, akik kihívták a rendőröket. A vádlott még az ő jelenlétükben is folytatta a szidalmazást, így ellátása után bevitték a kapitányságra. Drogtesztet is végeztek nála, de az negatív lett, a vádlott véralkoholszintje ugyanakkor 0,39 ezreléket mutatott.

A vádlott vallomásában elmondta: életében először rúgott be 2015 szilveszterén, és olyan rosszul lett, hogy állapota miatt hozzátartozóinak mentőt kellett hívniuk hozzá. A történtekből semmire nem emlékszik, és megbánta, hogy így viselkedett.

A Berettyóújfalui Járásbíróság az ügy első tárgyalásán hirdetett határozatot, amelyet minden érintett tudomásul vett, így az ítélet jogerős.

You have no rights to post comments