artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Tizenkettedik életévét be nem töltött, hatalmi befolyása alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérlete; szeméremsértés vétsége; felügyelete alatt álló személy sérelmére, befolyási viszonyával visszaélve, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette ügyében tarja első tárgyalását a Debreceni Törvényszék 2016. szeptember 23-án, pénteken 8:30-kor.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint a vádlott és élettársa – P.T. - 2012-től éltek együtt egy hajdúsámsoni tanyán, amely szolgálati lakásként működött. A pár ugyanis egy helyi állattartó telepen dolgozott.

A tanyán gyakran megfordult P.T. testvére, akivel a vádlott barátnője nagyon szoros kapcsolatban állt. A nővér 8 és 13 éves lányai – a két sértett - is nagyon ragaszkodtak nagynénjükhöz, illetve a vádlotthoz is. A két család rendszeresen összejárt, ott is aludtak több alkalommal a másiknál. Az ügyészség szerint F. Róbert Ádám ezt a bizalmas viszonyt kihasználva követte el a bűncselekményeket.

2015 elején a pár meglátogatta a két sértett családját. Míg az asszonyok beszélgettek, a vádlott bement a másik szobába és a 13 éves kislány mellé ülve intim testrészei közelében simogatni kezdte a gyermeket. Akkor hagyta csak abba, amikor a kislány eltolta a kezét. Eközben a sértett 8 éves húga mellettük aludt.

2015 júniusában a két kislány és édesanyjuk érkezett látogatóba a tanyára. A vádlott a házban kettesben maradt a 8 éves kislánnyal, az ölébe ültette a gyermeket és a kezét megfogva megpróbálta a nadrágján keresztül a nemi szervéhez érinteni. A sértett tiltakozott, nem értette, hogy mi történik vele, leugrott a vádlott öléből és kiszaladt a szobából – írja a vád. A kislány nagyon megijedt a történtek miatt, ezért senkinek nem merte elmesélni.

2015 júliusában a két kislány egy hetes nyaralásra érkezett a hajdúsámsoni tanyára. Az első este a vádlott az udvaron játszott, labdázott, fogócskázott a kiskorú sértettekkel. Játék közben úgy vette ki a labdát a 13 éves lány kezéből, hogy közben megsimogatta a melleit. Később bújócskázás közben a kislány fenekét simította végig, a gyermek eltolta a kezét. Másnap reggel egy hasonló helyzet ismétlődött meg, a kislány akkor is kiszabadította magát a vádlott öleléséből.

Egy másik alkalommal a 8 éves gyermeket a vádlott kísérte ki este a kivilágítatlan udvaron lévő WC-re, és amikor a kislány kijött a WC-ből, szembe találta magát a vádlottal, aki letolt nadrággal állt. Visszaindultak a házba, de a férfi csak akkor húzta vissza a nadrágját, amikor visszaértek a házhoz.

A két kislányban a történtek kellemetlen érzéseket váltottak ki, ezért a negyedik napon közölték, hogy nem akarnak tovább maradni és hazavitették magukat. A vádiratban az áll, hogy el akarták felejteni a történteket, ezért sem egymással, sem édesanyjukkal nem beszéltek róla hónapokon keresztül. Csaknem 3 hónappal később a 13 éves kislány, miután  a tévében hallott egy hasonló hírt, elmesélte a történteket édesanyja párjának. Ezt követően mondták el az édesanyának is, majd megtették a feljelentést.

Vádlott: F. Róbert Ádám

You have no rights to post comments